Frank Turner

Arrangör FKP Scorpio
Datum måndag 25 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 205
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Frank Turner till Sverige för två konserter!
Den brittiske punkpoeten Frank Turner har turnerat mer än de flesta, och äntligen är det dags för Sverige igen. Med sex studioalbum, en OS-invigning och ett fullsmockat Wembley i ryggen återvänder den forne punkrockaren till Sverige för två spelningar.
Frank gjorde en helomvändning när han lämnade hardcorescenen och hans Million Dead för att istället satsa på en solokarriär som folksångare och låtskrivare. Efter två hyllade album med Million Dead bestämde de sig för att lägga ner, och Frank började utforska en ny värld med sin kärlek till country och folk i fokus, och med sin akustiska gitarr som verktyg.  2006 släppte hans sin solodebut-EP ”Campfire Punkrock”, och efter det började han spendera all sin tid på vägar och scener världen över.
Under turnéerna fortsatte Frank att spela in musik, och idag har han släppt sex studioalbum, varav hans senaste alster, ”Positive Songs for Negative People” kom förra året och mottogs med öppna famnar av fansen.
Ni som har följt Frank sedan solodebuten har fått se honom sakta förvandlats till någon slags ”popstjärna” (även om han så klart aldrig skulle beskriva sig själv som det). Han föredrar ordet ”entertainer”, med sin tradition av vaudeville, teater och varieté, och ser sig fortfarande som en del av den undergroundscen som han också kommer ifrån. Punken har alltid varit en hörnsten i hans musik.
Nu återvänder Frank till Sverige för en spelning i Stockholm och en i Göteborg. I april intar Frank och hans band The Sleeping Souls Debaser Medis och Pustervik.


Köp biljett