Freak Kitchen

Arrangör FKP Scorpio
Datum lördag 8 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 325
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Freak Kitchen är tillbaka med den tionde skivan i ordningen,”Everyone Gets Bloody”. Elva intensiva låtar som handlar om allt från polarisering, psykoterapi, en influencers död, experter till små rebelliska upptåg i vardagen, gravitation och sorg. Ett tungt album med åtta- och niosträngade gitarrer, smattrande trummor och lågt stämd bas men alltid med melodier och låtskrivandet i fokus.

Skivan släpps 24 maj 2024 på vinyl, CD, streaming och nedladdning. Producerad och inspelad av bandets sångare och gitarrist Mattias IA Eklundh, mixad av IA och Jakob Herrmann i Top Floor Studios i Göteborg.

Freak Kitchen är ett uppskattat band på scen runt om i världen, en trio med garden nere men alltid med jävlar anamma och glimten i ögat. Alltid rått. Alltid 100% live.

”Everyone Gets Bloody” följs av konserter runt jorden under 2024–2025, något som bandet längtat efter stort då man medvetet avböjt all form av strömmade framträdanden under åren som förflutit. En konsert med Freak Kitchen handlar alltid om interaktion med publiken, spontanitet och improvisation i stunden.

Sedan millennieskiftet består bandet av:
Mattias IA Eklundh – gitarr, sång
Christer Hysén – bas, sång
Björn Fryklund – trummor


Köp biljett