YTTERLIGARE Nytt datum – Fu Manchu

Arrangör Swell & Pustervik
Datum måndag 3 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240+service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

På grund av rådande läge flyttas Fu Manchu’s turné fram till 2022, därmed också konserten på Pustervik i Göteborg den 4 oktober. Nytt datum för konserten blir måndag 3 oktober 2022. Håll kvar i din biljett, den gäller för det nya datumet. Vid eventuella biljettfrågor, kontakta respektive biljettåterförsäljare.

2020 var 30årsjubileumet för Fu Manchu. Men med en hel värld i lockdown sköt bandet upp sin jubileumsturné och fokuserade i stället på nya releaser och reissues av sina klassiska album under 2021. 2022 släpper bandet ett nytt album och ger sig ut på efterlängtad världsturné.

Fu Manchu är ett av de mest hyllade namnen inom hård rock sedan första singeln ”Kept Between Trees” släpptes 1990 och under åren som följt som ett av de ledande namnen inom ”stoner rock” ihop med likasinnade namn som Kyuss, Monster Magnet och Sleep.

Utifrån ett grundrecept bestående av tunga monsterriff, elakartade groove och väl valda element från såväl psykedelisk syrarock som punk och blues får Fu Manchu sägas vara ett av fundamenten inom den så kallade Palm Desert-scenen där den solbakade och fuzzeffektdränkta ökenrocken fann sin fulländade form. Första albumet No One Rides for Free släpptes 1994 och det senaste betitlat Clone of the Universe, allmänt hyllat och med gästspel från Rush-gitarristen Alex Lifeson, såg dagens ljus 2018.

Support: Electric Citizen
Med basen i Cincinnati och signade till de Kaliforniska tungviktarna, RidingEasy Records, så har Electric Citizen under de senaste åren turnerat världen över, och har bl.a öppnat upp för band som King Diamond, Pentagram and Wolfmother.


Köp biljett