Nytt datum – Fu Manchu

Arrangör Swell & Pustervik
Datum måndag 4 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 240+service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Ett liveband utan like, stonerrockarna Fu Manchu, rör på sig igen. I den mån de någonsin har slutat att göra just det. Kvartetten där sångaren och gitarristen Scott Hill varit den enda konstanten sedan starten för trettio år sedan har hur som helst hintat om att ett nytt album är under uppsegling – i så fall talar vi det trettonde i ordningen. Och: de kommer till Sverige. Närmare bestämt Pustervik i Göteborg 5 oktober. Biljettsläpp 21 februari 11.00

Utifrån ett grundrecept bestående av tunga monsterriff, elakartade groove och väl valda element från såväl psykedelisk syrarock som punk och blues får Fu Manchu sägas vara ett av fundamenten inom den så kallade Palm Desert-scenen där den solbakade och fuzzeffektdränkta ökenrocken fann sin fulländade form. Första albumet No One Rides for Free släpptes 1994 och det senaste betitlat Clone of the Universe, allmänt hyllat och med gästspel från Rush-gitarristen Alex Lifeson, såg dagens ljus 2018.

Support: Electric Citizen
Med basen i Cincinnati och signade till de Kaliforniska tungviktarna, RidingEasy Records, så har Electric Citizen under de senaste åren turnerat världen över, och har bl.a öppnat upp för band som King Diamond, Pentagram and Wolfmother.


Köp biljett