Gaahls WYRD + Winterfylleth + Gaerea

Arrangör TADC
Datum lördag 29 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 350:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Bandet Gaahls WYRD frontas av den legendariske blackmetalsångaren och kompositören Gaahl. Deras efterlängtade debutalbum ’GastiR – Ghost invited’ släpptes den 31 mars 2019 via Season of Mist och blev en succé. Frontmannen Gaahl är en av Norges mest omtalade och respekterade extremmetalmusiker. Hans band Trelledom, Gorgoroth, Wardruna och God Seed är kända som några av det bästa blackmetalscenen har att erbjuda. Det nya tillskottet Gaahls WYRD består av, förutom Gorgoroth-sångaren Gaahl, Ole Walaunet (The Batallion, God Seed, Grimfist), Frode Kilvik (Krakow, Aeternus) och Kevin Kvåle (Horizon, Ablaze). Som ni märker har frontmannen lyckats samla på sig Norges mest enastående metalmusiker. En ny EP släpptes förra året ’The Humming Mountains’ och Gaahls WYRD är nu redo att visa deras unika tagning av extremmetal.

GAEREA är en blackmetalkvintett från Portugal. De uppstod i början av 2016 och bandet släppte sin självutnämnda EP november samma år via Everlasting Spew Records. EP:n fick många lovord från pressen världen över och det tog inte lång tid förens deras första album ’Unsettling Whispers’(2018) presenterades för publiken. Skivan blev en succé och GAEREA fick nöjet att spela på olika festivaler runt om i Europa och Kina. De fick till och med spela med bandet Jupiterian i april 2019 och hade en egen turné som huvudakt i Kina i maj, månaden efter. Är ni äntligen redo för sagan om det fallna samhället och resan till det väldiga tomrummet, det enda som är bra i livet? Om ja, då börjar vi. In i den första hopplösa cirkeln och vidare till det stora och onekliga intet. VI ÄR GAEREA.

Winterfylleth är ett brittiskt black metalband från Manchester. De grundades 2006 och har sen dess släppt sju studioalbums och blivit en väldigt populär akt i både engelska underground metalscenen och i den bredare internationella metalarenan. Winterfylleth anses vara vapenbröder med black metalbandet Wodensthrone då de har liknade sätt att skriva sina låttexter samt deras estetiska teman som de delar. Bandnamnet Winterfylleth kommer från den gamla engelskan och betyder oktober i modern engelska.

Tack vare uppmärksamheten Winterfylleth fick i undergroundscenen fick de ett skivkontrakt med Profound Lore Records. Här släppte de sitt debutalbum 2008 vid namn ”The Ghost of Heritage”. Albumet mottogs väl och de blev ett bekant namn inom den engelska black metalscenen.

Deras andra släpp ”The Mercian Sphere” släpptes via Candlelight Records 2010. Skivan blev en succé och gav bandet spelningar på stora metalfestivaler såsom Wacken Open Air, Hellfest, Graspop och Bloodstock Open Air. Senaste skivan släpptes 8 maj 2020, ”The Reckoning Dawn” och tidningen Metal Hammer gav albumet plats 28 i kategorin årets bästa album 2020.


Köp biljett