Gibonni

Arrangör Urban Balkan
Datum söndag 25 februari
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 365
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Gibonni – en av Balkans mest folkkära rockmusiker

Zlatan Stipišić Gibonni, född 13 augusti 1968 i Split, är en kroatisk sångare, musiker och kompositör från Split. Gibonni började sin karriär 1980 med heavy metal-bandet Osmi putnik. Tio år senare inledde han sin solokarriär med sånger som kombinerade rock, pop och Dalmatinsk folkmusik. Han är för närvarande en av de mest populära och inflytelserika musikerna i forna Jugoslavien. 2013 släppte Gibonni albumet "20th Century Man", ett album där han sjunger på engelska.

Gibonni är Unicef-ambassadör och något av en hippie vars 20-åriga solokarriär alltid har lyckats överskrida de skarpa etniska gränserna på Balkan. Han är en slags fredsduva från en del av Europa känd för konflikter.

“Då kriget bröt ut här blev jag för en gångs skull besviken på rockmusiken. Jag tänkte att typ Guns N' Roses skulle säga "stoppa kriget" eller att det skulle uppstå ett nytt Woodstock. Men det hände inte. Jag började själv ge konserter för att hjälpa flyktingar, och fortfarande uppträder jag för välgörenhet, till exempel för minröjningsprojekt som fortfarande behövs på Balkan.”

Gibonni har genom åren samarbetat med många världskända musiker, bland annat basisten Pino Palladino, trummisen Manu Katche, gitarrister som Steve Stevens, Miroslav Tadic och Vlatko Stefanovski

Även om Gibonni fyller de största arenorna på Balkan så är han ganska okänd i Skandinavien. I februari 2018 uppträder den kroatiska stjärnan tillsammans med sitt storslagna sjumansband för första gången i Sverige! Missa inte denna fantastiska konsert med Gibonni och hans band!


Köp biljett