GIFF – LIVE: One Inch Giant

Arrangör GIFF
Datum torsdag 30 januari
Insläpp 19.00
Plats Stora Klubben

Agrimonia Ställer In!!

Trummslagaren har skadat sig och kan inte spela, ersättare blir bandet:

One Inch Giant
Alla har vi ju någon gång i livet funderat över om världens mest underskattade sångare, D.C. Cooper, har någon lillebror. Nu vet jag faktiskt inte hur det förhåller sig med det men jag har hittat någon som åtminstone är det rent röstmässigt. Filip Åstrand, sångare i One Inch Giant, du låter som en lätt opolerad variant av ovan nämnda gud. Så sagolikt bra röst och ja, jag föreslår ett DNA-test. Ni andra kan ju lyssna på "Awaiting The Wave" och häpna en smula under tiden.

Musiken till denna röst då? En aningen mörk historia men fylld med oerhört bra melodier mellan de blytunga riffen och man ska inte på något vis låta sig avskräckas av ettiketteringen progressive metal för det är inte några baktaktskungar vi har här. Hade det varit det så hade jag tröttnat för längesedan. De här gossarna låter i ena stunden mycket Black Sabbath för att i nästa moment låta som Royal Hunt (även musikaliskt, inte bara rösten) och det känns faktiskt hur naturligt och fräscht som helst. Inte påklistrad och falsk som andra, som han sa… 
 

Filip Åstrand, Gabriel Lugo Méndez (gitarr), Axel Berglund (bas) och Jakob Strand (trummor), det här har gjort jävligt bra!. Bakom skivspelarna står Daniel Svensson, trummis i In Flames, och hanterar skivor som om de vore hans egen virveltrumma. Kvällen presenteras i samarbete med metalfestivalen Gothenburg Sound och Macforum.

19.00 Studio Draken i restaurangen
20.00 Filmquiz i restaurangen
21.30 Dörrarna öppnas till klubben. Dj Nina Natri

22.00 På scen i klubben: One Inch Giant
23.00 Dj i klubben: Daniel Svensson (In Flames) 

21.00 Dj-maraton i restaurangen: Macforum all stars, sDMM, Þorbjörg Helga Þorgilsdóttir (Metalhead)