Glasvegas + Svart Ridå • slutsålt

Arrangör Luger
Datum torsdag 5 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 350 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Biljetter släpps på fredag 2/6 kl 10.00

Skottarna i Glasvegas slog ned som en bomb över hela musikvärlden med sitt självbetitlade debutalbum 2008 – och redan innan dess kunde de räkna bland andra Ian Brown från The Stone Roses och Carl Barât från The Libertines som fans. Glasgow-bandet gick direkt från trånga källare till de stora scenerna utan minsta tvekan, med magiska singlar som Geraldine, Daddy’s Gone och Flowers & Football Tops. Albumet definierade på många sätt musikåret 2008, och har sedan dess klassikerstämplats flera gånger om.

I år har det gått femton år sedan släppet, vilket Glasvegas kommer att fira med två jubileumsspelningar på svensk mark – den 5 oktober på Pustervik i Göteborg, och den 6 oktober på Nalen i Stockholm. Biljettsläpp fredag 2 juni klockan 10.00 via Luger.se!

Glasvegas är en av Skottlands allra finaste musikexporter, och har med sina fullängdare blivit stora favoriter hos många. Bandet har tidigare gjort såväl stora som små spelningar i Sverige, och tenderar alltid att leverera på högsta nivå oavsett var spelningen sker. Samma år som debuten – 2008 – släppte de även jul-EP:n A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss) och har sedan dess hunnit med ytterligare tre fullängdare – senast Godspeed som släpptes 2021.


Köp biljett