Glesbygd’n

Arrangör Klubb Instant & Mr Gillis
Datum fredag 24 maj
Insläpp 22.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

Fredagen 17:e Maj 2013 släpper Glesbygd’n sin tredje skiva med titeln “En hand som värjer Kronans tyngd”. Exakt en vecka efteråt, Fredagen 24:e Maj, tar de som en del av sin releaseturné över Pustervik i ett samarbete mellan Mr Gillis och Klubb Instant. 

 

Glesbygd’n är inte kända för att skräda orden och även denna skiva går rakt på sak. Kängor delas ut till de maktfullkomliga, till antihumanistiska byråkrater och till vårt ekonomiska och politiska styre. Men skivan rymmer också en naken ärlighet och ett personligt tilltal som stundtals når både outhärdliga och underbara höjder. Någonstans däremellan svävar musiken tidvis i en subtil surrealism och en poetisk punk som inte riktigt vill låta sig fångas i betecknande ord.

 

 

Detta Glesbygd’ns tredje fullängdsalbum är utan tvekan det mest musikaliskt genomarbetade och tidskrävande som bandet har skapat. Skivan samlar resultatet av många års hårt arbete och skaparglädje som slutligen kanaliserades under tjugotvå dagar i en stuga i Norrbottens inland.

 

Glesbygd'n kommer att bjuda på rykande färska alster, gamla dängor, sävlig humor, blodigt allvar, uppsluppen dans och ett sjuhelvetes gott humör. Vi kommer dessutom att ställa den dynamiska duon DJ Livsfarligt bakom skivspelarna för att garanterat hålla dansgolvet kokande genom småtimmarna. 

 


Köp biljett