Göteborg Filmfestival – Invigningsfest

Arrangör GIFF
Datum fredag 24 januari
Insläpp 20.00
Plats Stora Klubben

Invigningsfest på Pustervik 24 jan

Fredagen 24 januari hålls den stora invigningsfesten på Pustervik. Kvällen går som sig bör i livemusikens tecken. Det blir en sprakande kväll med livemusik, konst, dans, mode och Dj-maraton. Årets fest helt enkelt!

Lucy Love är multikonstnären från Danmark som turnerar jorden runt med sin egen mix av elektrobaserad rap med toner av både Skandinavien och Afrika.

INVSN är postpunkbandet med Dennis Lyxzén i spetsen som just återvänt från en USA-turné för att promota sin nya självbetitlade platta, "INVSN", som släpps på både engelska och svenska. 

Könsförrädare släppte sitt debutalbum "Curse all Law" så sent som i september men har snabbt blivit mycket omtalade för sin indiepop som beskrivits som både drömsk, vän och våldsam.

Xenia Kriisin skivdebuterade i höstas och har med sin musik brutit nya marker med sin blandning av cittra, tungt slagverk och religiösa influenser.

DESSUTOM: Dj-maraton med Lydia Kellam, Korallreven och Magnus Carlson!

I linje med festivalens ryska fokus har konstnärerna i Naïvité samarbetat med en rad Göteborgskollegor och förvandlat Pustervik till en Tarkovskij-artad skenvärld inspirerad av den ryska regissörens samlade verk. Inte mindre än sju liveakter står på scen denna kväll – och vårt sedvanliga dj-maraton vill du naturligtvis inte missa! 

Medverkande konstnärer: Alina Chaiderov, Rickard Ljungdahl Eklund, Petr Davydtchenko, Yngvild Sæter, Demenz, Majli af Ekenstam, Anders Olofsson, Sanna Lindholm, Anna Bergström, Xenia Kriisin & Anna Hansen.

Tid: 20.00-04.00

På scen i klubben
20.00 DJ Scout Klas
20.30 Norrmo
21.00 Könsförrädare
22.00 Xenia Kriisiin
23.00 INVSN
00.30 Lucy Love
01.30 DJ-Klubben: GE-OLOGY (NYC/I LOVE VINYL)

Dj-maraton i restaurangen
20.00 Lydia Kellam
00.00 Korallreven
02.00 Magnus Carlson (Weeping Willows)