Gudibrallan med Dror Feiler

Arrangör Pustervik
Datum fredag 2 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250:-
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

GudiBrallan är tillbaka!

Slutförvaringen av Gudibrallan var tydligen inte löst och – JA, Dinosaurierna är här igen och vi är förbannade!

Våren 2019 valsade vi runt på dagstidningarnas ledarsidor (se bilaga) då sossarna bestämde sig för att uppfylla Örjan Tejres profetia från 1971 om i vilken riktning socialdemokratin gått. En arrangör i Göteborg ringde och frågade om vi kunde tänka oss att återuppstå en gång på 1:a maj.

Det gjorde vi med den mest aktiva Gudibrallan versionen från 1985. Det blev två spelningar dels utomhus och på Pustervik – det kom mycket folk! Det höjdes en del röster för att vi skulle göra en ny platta. Bl.a. från Gamlestans skivbolag

Vi har inga nya låtar sa då Örjan.Det är väl bara att göra några då! blev svaret.

Vi bokade en vecka i Silence Koppom-studio för att spela in två nya låtar, men det blev många fler när vi rotade bland våra ”proggfavoriter” från 70-talet: en ganska udda blandning utan de mest kända låtarna – alltså inga ”Vem kan man lita på” och ”Bängen trålar”. Däremot blev det en hel del Leif Nylén som var trummis med Brallan 1984-86 och en mycket saknad god vän. Det blev också Thomas Tidholm, Mats G.Bengtsson, Tore Berger m.fl. I början av augusti kommer plattan som heter ”PROGGPARTY” med en blinkning till Ingmar Nordströms saxpartyplattor, – den här kan man också dansa till!

Örjan Tejre säger: ”Under de 50 år som bandet, i en eller annan form, har funnits till har Sverige gått från ett av världens mest jämlika länder till idag med utanförskap, nazister på våra gator och ett brunt parti som är det tredje största partiet i riksdagen som minst två andra partier flörtar ohämmat med! Det är dags för dinosaurierna att återuppstå! Och JA, – de flesta av oss har nått en bit över 60 men det betyder inte att vi sitter stilla o håller käften, – TVÄRTOM!”

Support är Cosmic Ellington Girls

Cosmic Ellington Girls är Lena Juneoff – legendarisk sångerska som turnerade med Ellington och la anonymt sång på en Johnny Bode-platta och Hanna Chawki från Surreal Lovers gemensamma projekt.


Köp biljett