NYTT DATUM | GZA/The Genius (Wu Tang Clan)

Arrangör Scratch
Datum torsdag 27 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.30
Pris 295:-+service
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Konserten flyttas till 27e oktober 2022, köpta biljetter gäller. 

GZA flyttar hela sin Europaturné till oktober 2022 p.g.a. av den rådande Covid 19 situationen runt om i Europa som omöjliggör en fullskalig turné, redan köpta biljetter gäller till det nya datumet på Pustervik. Vi blickar framåt och peppar inför en riktigt Tung konsert!

Liquid Swords 25th Anniversary Tour

Support: DJ Kristus

GZA återvänder till Europa och Sverige under vintern 2022 på sin 25-års jubileumsturné för sitt kultförklarde debutalbum ”Liquid Swords” från 1995 och följer upp sina tidigare utsålda konserter i Stockholm & Göteborg. Den 29:e mars uppträder han på Pustervik i Göteborg.. Vi kan även räkna med att få höra flera Wu-Tang-klassiker under kvällen. Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette ”All in together now”. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet ”Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA! Vi rekommenderar även starkt förköp till denna kvällen. Varmt välkomna.

“The G is just the Genius… He’s the backbone of the whole shit.” – Raekwon

“GZA’s 1995 debut, Liquid Swords, is arguably Wu-Tang’s finest hour; the lyrical force GZA unleashed on that album sucked the listener through a black hole beneath the subways of NYC into a grimy hip-hop Twilight Zone inhabited by Shaolin monks, microphone magicians, and linguistic architects.” – Sam Chennault, Pitchfork

https://www.facebook.com/theGZA

GZA – Liquid Swords Video https://www.youtube.com/watch?v=ZiQoVv0FSKQ


Köp biljett