GZA/The Genius (Wu-Tang Clan)

Arrangör Scratch & Pustervik
Datum måndag 3 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.:30
Pris 295
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

GZA besöker Debaser Strand i Stockholm och Pustervik i Göteborg i början av september uppbackad av DJ Symphony för att riva av sitt kultförklarade album Liquid Swords från 1995 samt Wu-Tang-klassiker och annat solomaterial. Albumet Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är en av världens bästa hiphop-producenter, och gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Skivan anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol'Dirty Bastard & RZA som hette All in together now. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet Enter The Wu-Tang (36 Chambers). Förhoppningsvis får vi även höra smakprov från GZA:s kommande skiva Dark Matter under konserten. Skivan blir hans sjunde soloalbum, och han har bl.a. valt att arbeta tillsammans med den Oscarsbelönade kompositören Vangelis.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science. I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och pratar bl.a. om hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung september afton i regi av geniet GZA.Warm-up: DJ KRISTUS (Majorna)


Köp biljett