Hällas + Skogen Brinner

Arrangör Swell & Pustervik
Datum fredag 14 februari
Insläpp 21.00
Pris 150:-
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Glöm vardagen och kliv i stället in i en äventyrlig fantasyivärld. Det är vad Hällas vill att den som lyssnar på deras skivor eller ser dem live ska uppleva. Alldeles uppenbart är det allt fler som dras till Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens såväl sjuttiotalspräglade som dynamiska symbios av progrock, metal och folk. Kommande albumet ”Conundrum”, tredje och sista delen i en trilogi, är deras kanske mest varierade och avancerade hittills, om än fortfarande Hällas med allt vad det innebär in i minsta lilla ton och textrad.

Hällas, som bildades 2011, fick något av ett undergroundgenombrott med förra albumet ”Excerpts From A Future Past” från 2017 och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln ”Star Rider”. Den 22 november släpps nya singeln ”Tear of a Traitor”, vilket blir det första smakprovet från kommande albumet ”Conundrum”. Samma dag som albumet släpps inleds också vårens turné, som gör nedslag i hela Skandinavien.

Suveräna Skogen Brinner från Östergötlands vidder står också äntligen på Pusterviks scen! Ett modernt kultband som fått publiken att vänta på nytt material. Skivbolaget Gaphals har uttrycker bandets musik som följer: ”tänk Sabbath kombinerat med Pugh”


Köp biljett