Klubb Instant Live: Hanna Järver + Det Brinner

Arrangör Appelgren+Friedner
Datum fredag 23 november
Insläpp 21.00
Pris 195
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

HANNA JÄRVER
Med kritikerrosade EP:n ”Närke” från 2015 fick hon sitt genombrott som bland annat ledde till dubbla P3 Guld-nomineringar. Nu är Hanna Järver verkligen tillbaka. I april släppte hon sitt debutalbum ”So Long” och åkte på en efterföljande turné med stopp i Göteborg, Örebro, Stockholm och Växjö. Hanna Järver fortsätter glänsa på scen och gör sig nu redo för en efterlängtad höstturné.

I sina texter är Hanna Järver både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med en precision som många av oss kan känna igen sig i. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.”

De elektroniska ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen.

DET BRINNER
Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl under namnet Steget, ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette och ihop driver Stina och Matilda Sonya studios på Stigbergstorget i Göteborg.
Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och släppte sin första singel ”Sanna Sanningen” 2016. I höstas släpptes fullängdaren Så låt mig vara och hon tog Sverige med storm med nya singeln Jag Lovar Dig nu i augusti.
Det Brinner gör gråtdisco med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver.

Den 29 november kommer hennes nya singel och den har, precis som Jag Lovar Dig, ett mycket starkt budskap och passar tillochmed ännu bättre på nattklubbens mörka glittrande dansgolv. Efter att ha levt ett liv som ständigt präglats av alla andras himlande ögon kände Matilda att det fick vara nog. Det var dags att sluta försöka passa in och försöka göra alla andra nöjda. Det må vara en klyscha men livet är fan för kort för att försöka se till att vara nog och tillags. Dags att leva ut. Dags att våga vara sig själv. Dags att sluta bry sig.

Det Brinners nya singeln heter då såklart ”Tänker inte bry mig” för det är precis det som Matilda bestämt sig för att göra och hon tycker att du borde hänga på!

Kanske kommer nya singeln smygspelas på Pustervik den här kvällen?
Allt är möjligt.


Köp biljett