HENNING + Support: Lisa Wanloo

Arrangör Woody West & Pustervik
Datum fredag 13 maj
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 190 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

HENNING
Henning har mejslat ut en alldeles egen nisch i det svenska musiklandskapet under de senaste åren. Debutalbumet ”Galileo” (2018) och uppföljaren ”Nätter utan dagar” (2019) fann snabbt en plats hos alla som saknat en sparsmakad gitarrhjälte med snillrika texter och fästande refränger. Sonic Magazine kallade ”Nätter utan dagar” för ett album som ”verkligen tar hand om den som tar sig tid” – en målande beskrivning av Hennings musikaliska värld. 

Tidigare i år kom tredje albumet, ”Under träden” från vilket singlarna ”Rock N Roll” och ”Första gången” snurrat flitigt på radio. Användandet av trummaskiner och en produktion som fusionerar nu och då skapar nya dimensioner och utveckling, även i ett landskap där mycket är bekant. Det är fortfarande det starka låtmaterialet som står i fokus. 

För att citera Aftonbladets Håkan Steen: ”Älskar att någon 2020 skriver en refräng som ”Rock’n’roll har räddat mig igen” och ”Henning känns mer än redo för en större publik” 
Under 2021-2022 är Henning aktuell med två plattor som rullas ut parallellt och släpps på samma dag – men som till sitt innehåll och karaktär visar upp två olika sidor av artisten. ”Blå Lotus” heter den ena, som kan ses som en uppföljare till ”Under Träden”. Finurliga poplåtar av klassiskt Henning-snitt. 

”När jag var 13 år fick jag en 4-kanals kassettporta, och jag började genast spela in melodier som dök i huvudet. Det har jag gjort sen dess, på olika sätt och med olika personer, men det är nästan alltid melodierna som kommer först, vare sig det är musik med eller utan text.”

LISA WANLOO
Lisa Wanloo debuterade med en EP 2018, men först nu släpps debutalbumet. Wanloo har under tiden som förflutit delvis lämnat den singer/songwriter-ådra hon befann sig i och hittat en mörkare, spretigare, skrikigare och tyngre sida. Ljudbilden är större, rösten är mer självklar och texterna fortsatt djupt personliga. Tillsammans med Kim Ruiz har hon arbetat fram 9-spårs-albumet ”Shadows” i den legendariska Nacksving-studion i Göteborg. Kompakta poppärlor som ”Don’t Tell Me” bryts av överstyrda gitarrmattor i ”Something Else”, ett nästan industriellt sväng i ”Burn Out” och atmosfäriska keyboards i hypnotiska ”My Love”.

”Jag har vågat mer och haft otroligt roligt på ett sätt jag inte haft innan. Jag har vågat ta ut svängarna lite mer känner jag själv, både när det kommer till att försöka sig på nya saker, känslomässigt och när det kommer till att skriva. Och det var det som var så roligt att göra.”Wanloo har med tidigare singlar som ”Darker” och ”Take Me Down” blivit något av en kritikerfavorit: Hymn skrev till exempel att ”inte sedan vi först hörde Sarah Klang har vi blivit så knockade av en sångröst från västkusten. Lovande är bara förnamnet” och Gaffa utnämnde henne till en artist att ”hålla koll på”. Parallellt med detta har hon också spelat mycket live – bland annat på Reeperbahn-festivalen i Hamburg och som gäst när klassiska göteborgsklubben Woody West firade sitt 20-års-jubileum på Pustervik.

”Shadows” släpps digitalt den 3:e december via Startracks. Vinylen släpps separat den 13:e maj 2022.

”Det är ett album som summerar väldigt många år av frustration och försök till att säga det som jag vill säga och har hjälpt mig att komma vidare.”


Köp biljett