Henric De La Cour + Silent Wave

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 28 februari
Insläpp 21.00
Pris 180
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det har gått nästan 20 år sedan Henric de la Cour debuterade med Eskilstunabandet Yvonne. 20 år som tagit honom igenom Yvonne via Strip Music för att 2011 äntligen solodebutera med sitt självbetitlade album som fick strålande kritik världen över med ett sound som definitivt var mer avskalat och mörkare än de tidigare banden där han medverkat. 2013 är Henric äntligen tillbaka med uppföljaren som fått namnet "Mandrills". En skiva som är en mörk, dystopisk och känsloladdad resa fylld med starka personliga texter och en alltid lika närvarande Henric. Hans fantasiska röst och karisma är det som alltid tilltalat hans fans och allt återfinns fångat på "Mandrills".
Hans absolut starkaste skiva hittils. "Mandrills" är inspelad i Barnhus Zoo i Stockholm under 2012-2013 och precis som debutalbumet producerad av forna Yvonne bandkamraten Rikard Lindh. För mastring står Hans Olsson-Brookes/Svenska Gramofonstudion i Göteborg.
Under hösten kommer man kunna se mycket av Henric de la Cour då filmen med samma namn har premiärWay Out West för att senare i höst även visas på SVT. Filmen är gjord av Jacob Frössén – regissören bakom den hyllade dokumentären En film om Olle Ljungström. Jacob har följt Henric i fyra år, och filmen återspeglar mycket av Henrics musik, men även det faktum att han lider av den obotliga sjukdomen Cystisk Fibros – en sjukdom som ofta återkommer i lyriken under olika skepnader.
Filmen "Henric De La Cour finns på SVTPlay.
"Mandrills" släpptes 11 September.

Support: SILENT WAVE
Göteborgs nyaste och mest spännande electropopduo består av sångerskan/låtskrivaren Tildeh Hjelm och producenten/musikern Hans Olsson Brookes (Universal Poplab, Timo Räisänen). Vackra melodier och tungt mörker. Se Silent Wave för första gången på Pustervik!


Köp biljett