Höga Nord Label Night 004 – Robert Leiner + The Source Experience Band + Krater

Arrangör Pustervik
Datum lördag 27 december
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Höga Nord Rekords:

 

Göteborgs minsta och mest spännande skivbolag Höga Nord Rekords drogs igång med visionen att ge ut sinnesutvidgande musik på vinyl. Målet är alltid detsamma, att hitta de sällsynta stunderna av magi. Skivbolaget tänder strålkastarna över den scen som sakta växer sig allt starkare, där rötter från nittiotalets klubbscen blandas med spacerock, psykedelia och maskinfunk Genom Höga Nord Rekords har vi hittills fått njuta till inspelningar av Pistol Disco, Les Big Byrd, Robert Leiner, Tross, Pete Bassman (Spacemen 3), Lamagaia, The Psychedelic Schafferson Jetplane, Dungeon Acid och Uran. Med tio släpp bakom sig och massor på gång firar skivbolaget nu två årsdagen genom att fylla Pustervik med syntetisk maskinfunk, anatolisk psykrock och northern soul – lördagen den 27:e December.  Årets sista lördag borgar för en svårt bra fest i sann hedonistisk anda.

 

Krater:

 

Denna vackra band består av tre varelser med ett förflutet i legendariska Uran, Osynlige Mann och Neneh Cherry & The Thing. De levererar fluffig psych-pop som nästan låter som en oäkting som gjordes under en varmhjärtad orgie med Jacques Dutronc, Air och The Byrds. För att uttrycka det enkelt – babymakingpsychmusic för motherlovers! Och ja – de ska snart släppa en 7:a på Höga Nord Rekords.

 

Robert Leiner & the Source Experience Band

 

Robert Leiner – sveriges största elektroniska unikum har teamat upp sig med Jesper Jarold (Fontän) och Pontus Torstensson (Exorcisten, Tentakel) för att ge oss alla hans patenterade elektroniska kraut. Denna gång skapas den med hjälp av maskiner, levande trummor och gitarrer. Resultatet kommer garanterat att blåsa era sinnen till ctrl + alt + deletemode. Och om man är lyckligt lottad så kommer CAN-effekten att vara för evigt. Detta blir det första smakprovet på Robert Leiners LP som släpps i början av nästa år på Höga Nord Rekords.

 

Visuals:

 

Patrik Johansson kommer att leverera sinnesutvidgande rörliga bilder hela kvällen lång. Han skapat rörlig konst för IKONS, Westkust, Fontän, Merely, Boat club för att nämna några.

 

Dj:s

 

Matsalen – Marco Gillingsberg (Levande Begravd Booking)

Klubben – Höga Nord Crew

 

Pustervik 27/12   |   100 kr   |   20 år   |   22 – 03


Köp biljett