Höga Nord Label Night 006 – No Science + Töcken

Arrangör Pustervik
Datum onsdag 13 maj
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

HÖGA NORD REKORDS

Göteborgs minsta och mest spännande skivbolag Höga Nord Rekords drogs igång med visionen att ge ut sinnesutvidgande musik på vinyl. Målet är alltid detsamma, att hitta de sällsynta stunderna av magi. Skivbolaget tänder strålkastarna över den scen som sakta växer sig allt starkare, där rötter från nittiotalets klubbscen blandas med spacerock, psykedelia och maskinfunk. Genom Höga Nord Rekords har vi hittills fått njuta till inspelningar av bl.a Uran, Les Big Byrd, Robert Leiner, Dungeon Acid och Kriget. Med en uppsjö av släpp bakom sig och massor av fläskig skit på gång firar skivbolaget nu sommarens intrång i vår stad genom att fylla Pustervik med sinnesutvidgande musik i alla dess kulörer, den 13:e Maj. Årets enda onsdag med röd dag efter, borgar för en svårt bra fest i sann hedonistisk Höga Nord anda.

 

NO SCIENCE

Svenska indieskallar ska veta vilka Jukka Rintamäki och Johan Skugge är. Tidigare medlemmar i två av de mest inflytelserika svenska indiebanden under 90-talet; Silverbullit respektive Yvonne. Från gitardriven indie till eklektiska instrument ljudlandskap, markeras deras breda ljudspektra som konstnärer. No Science är definitivt en smältdegel och resultatet av duons stora erfarenhet av att skapa musik från så skilda plattformar och deras debutalbum är inget undantag. "Lucky Resident" som är släppt på emineta stockholms etiketten BLVVD, är en resa till den mest kreativa sidan av Rintamäkis och Skugges gemensamma konstnärliga plattform. Här sonderas gränserna för framtida sinnesutvidgande musik.

 

TÖCKEN

Trion Töcken med medlemmar från Holograms, Tyred Eyes och Tross rör sig i ett postpunkigt ljudlandskap inspirerat av död industribygd och nedlagda varv. Musiken berättar historier om spruckna förhållanden, impulsiva vansinneshandlingar och ensamhet. Inte muntert tänker ni, men bandets kraftfulla och intensiva uttryck ger hopp i mörkret. Energin kommer inte att lämna dig oberörd. Tänk dig en intoxikerad orgie med Killing Joke och Soft Moon och du kommer nästan halvvägs. Bitarna kommer att falla på plats för er när Töckens 7:a på Höga Nord släpps senare i år.

 

If you wanna get to heaven, gotta D I E!

 

Djs:

 

DRUK 11000 (Simon Ohlsson/Jesper Jarold)

 

Höga Nord Crew

 

Visuals:

 

Nils Esping & William Hedegärd

 

Pustervik 13:e Maj   22 -03   100 kr   


Köp biljett