Höj Rösten-turnén m Nynningen + Sven Wollter + Matilda Magnusson + Orkan

Arrangör Proletären
Datum lördag 25 augusti
Insläpp 19.00
På Scen 19.:30
Pris 175
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Under två veckor i augusti går Höj Rösten-turnén av stapeln. Turnén, som stannar på tio olika orter runt om i landet, kommer vara en fantastisk kulturupplevelse med några av Sveriges mest etablerade artister. Men turnén kommer vara mer än så – det kommer vara en uppmaning till alla som arbetar och bygger landet att höja sina röster i sin vardag. Vanligt folk har förpassats till åskådarläktaren och ingen lyssnar på vad de har att säga.

Det är dags att vi tillsammans ändrar på det!

 

 

På scen:

Nynningen

Ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973.

Efter flera år under radarn återförenades bandet till allas förtjusning under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar. Och en sak är säker – takterna sitter i! Förbered er på ett framträdande ni sent kommer att glömma.

 

Sven Wollter

Hur presenterar man Sveriges mest folkkära skådespelare? På sitt långa CV har han några av landets mest hyllade skådespelarinsatser, han har spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och på senare år debuterat som författare. Och han har inte minst gjort sig känd som en man med ett enormt rättvisepatos. Genom hela sitt liv har han tagit ställning för förtrycka människor samtidigt som han har pekat på nödvändigheten av ett annat samhällssystem.

Under turnén kommer Sven läsa dikter som betyder mycket för honom och vem vet – kanske bjuder han på ytterligare något från sin breda repertoar.

 

Matilda Magnusson

Förmodligen den klarast lysande stjärnan på den svenska vishimlen just nu. Med sin medryckande energi och varma röst har hon gett nytt liv åt bland annat Afzelius och Vreeswijks gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.

Matilda har också gjort sig känd som en artist som tar ställning. Under de senaste åren har hon bland annat spelat på stödspelningar för Svenska Hamnarbetarförbundet och Ship to Gaza.

 

ORKAN
Den göteborgsbaserade proggkvintetten Orkan är i mångt och mycket svensk musikrörelses arvtagare. Med dagsaktuella låtar om ett hårt och orättvist klassamhälle (och med allt vad det medför) känns bandet på alla sätt självklara. Känsloregistret sträcker sig brett med inslag av ilska, glädje, och mycket däremellan.
Under hösten 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare och sedan dess har bandet hunnit med turnéspelningar i Sverige såväl som utomlands – spelningar präglade av en jädra energi. Så, förvänta er fullt ös när Orkan står på scenen.


Köp biljett