Honningbarna + Troublemakers + Lava Bangs

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 1 maj
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 år med förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

HONNINGBARNA (NOR) – på scen 00.00

Honningbarna är helt klart ett av de intressantaste nutida banden från Norge. De har precis släppt sin nya platta ”Opp de nye blanke” som fått 5 av 5 i flertalet tidningar såsom Gaffa, Dagsavisen samt Aftenposten. Det är inget stopp på Honningbarna, det är full ställ hela tiden. Ta en titt på deras omfattande turnéschema för i år så förstår ni vad jag menar. Trots alla gig har de har även hunnit med att åka ner till Kabul i Afghanistan där de spelade in videon till låten ”Prinser av Sarajevo”.De har även hunnit med att släppa ett eget datorspel som du finner på deras hemsida!

 

Detta blir deras fjärde gig i Göteborg då de har hunnit med att chocka publiken med sin intensiva liveshow när de öppnade för The Bronx på Pustervik, ett stökigt och väl omtalat gig på Henriksberg samt ett gig på West Coast Riot (som jag själv missade o inte kan uttala mig om.) 

Är det något man kan räkna med när det gäller Honningbarna så är det just intensiteten live! 

 

En recension då de spelade på By:Larm i Oslo är väldigt talande för vad du kan vänta dig:

”Om du var där och det inte föll dig i smaken, så kan du lika gärna hålla dig hemma istället för att gå på konserter. Det finns inte bättre musiklycka live än det som Honningbarna levererar”. 

 

http://open.spotify.com/artist/6G5StsdpEhbhdrmJG0WMMx

Http://honningbarna.no/

http://facebook.com/honningbarna/

 

TROUBLEMAKERS – på scen 23.00

Göteborgs stoltheter Troublemakers är nu tillbaka efter Japanturnén och gör sin första spelning på hemmaplan.

I slutet av maj går dom in i Welfare Sound Studios Göteborg för att spela in sitt åttonde album.

Senaste skivan släpptes 2009 och tog hem priset för bästa punk/hardcore på Manifestgalan 2010 så förväntningarna är höga. Denna kvällen kommer en del av de nya låtarna att testas på publiken för första gången men givetvis kommer många gamla klassiker att avverkas också! Med deras sprudlande energi, tokigheter och enorma spelglädje kommer detta att bli en grym kväll. 

 

http://open.spotify.com/artist/1TCOtUmprjwM5jPw5Exicn

http://www.troublemakers.se/

https://www.facebook.com/pages/Troublemakers/

 

 

LAVA BANGS (ex. The Volcano)– på scen 22.00

Lava Bangs föddes när The Volcano dog. Som band har de skapat sprudlande popmelodisk indiepunk sedan 2010 och förra året kom den eminenta David Flood in på trummor. Musiken är densamma trots namnbytet, kanske till och med bättre. Lava Bangs är kända för att vara en säker och läcker liveakt och med låtar om medelklassens glada ignorans, Twin Peaks, kaniner, heteronormen, Nicola Tesla och menstruation kan väl knappast någon lämnas oberörd? 

 

Själv såg jag Lava Bangs för första gången för bara några veckor och de tog mig med storm. Det är sällan som ett lokalt band bara kör över en så som de gjorde. Det här är helt klart ett band att räkna med i framtiden.

 

http://open.spotify.com/artist/4Vs3KeAPChLBvhvXjTXkTV

http://www.lavabangs.com/

http://facebook.com/lavabangs


Köp biljett