Horse Thief

Arrangör Woody West & FKP Scorpio
Datum torsdag 13 november
Insläpp 19.00
Pris 170
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Med amerikanska mått mätt är Denton knappast någon metropol. Men Texas 26:e största stad förtjänar ändå din respekt. Denton har nämligen närt och format favoriter som Sly Stone, Midlake, Neon Indian. Och så Horse Thief så klart.

 

De psykedeliska folkrockarna i Horse Thief bygger sin musik på en frihetskänsla, som är lika vacker och jordnära som det vandringsstråk de tog sitt namn ifrån. Format i Denton och inflyttade till Oklahoma upptäcktes Horse Thief av The Flaming Lips management och innan de hann reagera var de även skivbolagskollegor med sina psykedeliska föregångare.

 

Efter den lysande EP:n "Grow Deep, Grow Wild", som kom 2012, har väntan på en fullängdare varit lång. Men i våras släpptes äntligen "Fear In Bliss". På "Fear In Bliss", där Horse Thief samarbetat med producenten Thom Monahan (Devendra Banhart, Fruit Bats med flera), flyttade bandet fram sina positioner genom att perfekt fånga den ömsinta nerv som deras alster brukar få live. Och nu har du chansen att uppleva just den nerven på nära håll.

 

Du gillar The Flaming Lips och Sparklehorse. Troligtvis även Lyla Foy och Cass McCombs. Du kommer att älska Horse Thief!


Köp biljett