Hunt + Slowgold

Arrangör Instant
Datum fredag 28 juni
Insläpp 22.00
Plats Stora Klubben

Releasefest! 
Den 12 juni släppte HUNT sin första singel "I Left / Against My Will You Are Alive" på Kning Disk. Detta firar vi ikväll!

Avskalad postrock eller episk indiepop. Välj själv – Hunt hamnar någonstans i gränslandet. Musiken innehåller postrockens atmosfäriska crescendon, utan att tappa det delikata hantverk som det innebär att skapa en vacker poplåt.
Stommen i Hunts musik består av vemodiga, och hjärtskärande vackra sångmelodier, som varsamt bärs mot en musikalisk solnedgång bakom en siluett av mörka och majestätiska bergsmassiv. Fyra musiker som med fingertoppskänsla avgör ifall rösten ska transporteras i en stilla vagga av minimalistiska trumkomp, subtila basgångar och plockande gitarrmelodier, eller slungas fram mot den oundvikliga avgrunden med effektdränkta elgitarrer, fuzzbas, det dova åskandet av pukor och ett iskallt skyfall av cymbaler som resekamrat.

Dessutom har vi bokat SLOWGOLD. Bandet är just nu i studion för att spela in sitt andra album. Vi hoppas på några smakprov på Pustervik
Slowgold är ett band från Göteborg, vars texter på svenska blandas med rockinfluerat sväng och akustisk känsla. Bandet bildades 2010 och med klassisk rocksättning har de spelat överallt i Sverige, från Utmarksmusiken till Uddebofestivalen, från Konsthallen i Göteborg till Hising Island. Det drömska groovet går hand i hand med Amanda Wernes uttrycksfulla sång och munspelande. I slutet av augusti 2012 släpptes debutskivan på Mourningwood Records, inspelad i Göteborgs Studio Oodion och Tambourine Studios i Malmö. Omslaget bygger på ett kollage signerat konstnären Tom Benson.