Hurula – Extra konsert!

Arrangör Klubb Instant
Datum torsdag 17 november
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Biljetterna till Hurulas spelning den 18 november tog slut direkt så därför är vi superglada över att lyckats få till ytterligare ett datum. Biljetter släpps nu. Dörrar til spelningen på tordagen den 17 november är kl 19.

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Den 23 september släpps albumet "Vapen till dom hopplösa” och i höst och vinter åker han ut på en omfattande turné i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en poppunkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. Den 23 september kommer alltså äntligen uppföljaren.

"Att Hurula denna gång valt att samarbeta med Björn Olsson är för somliga av oss helt självklart. Själv utropade jag ett ”äntligen!” på fyrans buss vid Hornstull när jag fick höra det. Det har inte så mycket att göra med ytliga självklarheter, som till exempel vilka dessa två jämförts och samarbetat med tidigare. Jag tänkte mer på en gemensam kärlek till klassisk men lätt obskyr gitarrock: Wipers, Gun Club, Dead Kennedys för att nämna några. Och Phil Spector förstås: katedraler av ljud, krossade hjärtan och sockersöta melodier. Men Hurula skriver om andra smärtor, andra orättvisor. Ja, orättvisor. För han står fortfarande med ena benet fast rotat i den punkscen han lämnade bakom sig.

Här ute i periferin blir snuten råare och avståndet till stan och medmänniskor växer.

'Vapen till dom hopplösa' är en kall och mörk skiva. Men den värmer den som inte riktigt står ut med kylan och mörkret. Den lyser som en brinnande bil i mörket. Och refrängerna. Och gitarrerna: ömsom sirener, ömsom butikslarm.

Men ibland finns det ingen större lycka än en ruta som går sönder. En soptunna som välts över ända. Någon som ser en vänligt i ögonen och försäkrar att den har lika jävla ont som en själv."

– Mattias Alkberg, 2016.

Hurula
Pustervik, Järntorget, Göteborg
Torsdagen den 17 november
Dörrar kl 19
Åldersgräns 18 år

Varmt välkomna!


Köp biljett