Hyllningskonsert för Stefan

Arrangör Releasefest för Killers Walk Among Us
Datum lördag 12 april
Insläpp 18.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Hyllningskonsert för Stefan/Releasefest för Killers Walk Among Us

 

Musiken skall segra.

Under nära ett decennium har Killers Walk Among Us låtar formats i fingrar och kropp från Stefan Holmberg och de andra bandmedlemmarna. Tyvärr tog denna resa en tvär vändning då Stefan bestämde sig för att lämna livet. Lördagen den 12 april bjuder KWAU och A Tenderversion Recording in till en helkväll på Pustervik och firar ett fantastiskt album, ett musikaliskt livsverk, en releasefest! Tillsammans med Killers Walk Among Us och 14 (!) st andra band skall vi tillsammans minnas Stefan och inspireras av det musikaliska geni han var, lyfta albumet och låta musiken segra. Välkommen!

 

Band som spelar (short set):

 
18.00 Dörrar
19.00 Hunt
19.15 Christine Owman
19.30 Tyred Eyes 
19.45 Steso Songs
20.00 Tar.. Feathers
20.15 Tigers Of The Temple
21.00 Winter Took His Life
21.10 Vic & Sus
21.20 Ceremonies 
21.35 Audrey
21.50 Killers Walk Among Us

 

När: Lördagen den 12 april

Var: Pustervik kl 18:00–22:30

Inträde: GRATIS

 

Killers Walk Among Us musik är driven bombastisk indie rock som spänner sig mellan post rock och pop, med tonvis lager av starka melodier och vokala experimentella arrangemang. Tänk dig Björk med ett fulltaligt rockband eller föreställ dig ett mindre introvert Mogwai med blicken stadigt uppåt och man närmar sig KWAUs herrelösa texturer. Galopperande trummor, infallande körer och ett centralt stämband som reser sig högt över ljudbilden. Idéer som ofta får gro och växa upp till förlösande crescendon – men till skillnad från många band som frångår vanligare låtstrukturer bemästrar gruppen verkligen låtskrivandet. Dramatiskt men aldrig forcerat, arrangerat på ett sådant sätt att varje scen känns vital.

 

Albumet är inspelad av Martin Bergman på Music A Matic i Göteborg och mixat av Magnus Lindberg (Khoma, Cult Of Luna, Kongh, etc) under 2012–2013.

 

Mer info:

www.killerswalkamongus.com

www.facebook.com/KillersWalkAmongUs

www.tenderversion.com