Ian Hunter and The Rant Band

Arrangör KB West
Datum onsdag 16 november
Insläpp 19.00
Pris 400
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

2014 var året då Ian Hunter & the Rant Band senast gästade Sverige för två konserter, en i Stockholm och en i Malmö. Nu är det äntligen dags igen! Den 16 november är det Pustervik i Göteborgs tur! 

Som ikonisk frontfigur i det brittiska glamrockbandet Mott The Hoople har han inspirerat band som Queen, Def LeppardKiss och The Clash, och med en lång framgångsrik solokarriär därefter anses Ian Hunter vara en av rockens mest övertygande och ikoniska artister och låtskrivare. Med odödliga låtar som “All The Way From Memphis”“OnceBittenTwice Shy” och “Cleveland Rocks” och rösten bakom legendariska album som “All The Young Dudes” (titellåten skriven av David Bowie) och “You’re Never Alone With A Schizophrenic” är Ian en ikon för musiker och fans världen över.  

Det finns oändligt många cover-versioner av Ians låtar från så vitt skilda artister som GreatWhiteThe Presidents Of The United States Of AmericaStatus Quo, Blue Oyster CultBonnie Tyler, Barry Manilow, The Pointer Sisters, Willie Nelson, Thunder och The Monkees – ytterligare ett säkert bevis för att Ian är en av våra största låtskrivare – någonsin.  

1974 publicerades Ians bok "Diary of a Rock 'n' Roll Star". Det var kanske den första rockbiografin någonsin och den är allmänt erkänd som en klassiker. Boken berör Mott The Hooples stora globala framgångar och ger en unik inblick i ett världsberömt band på turné. Boken hyllades av kritiker och blev en stor internationell bästsäljare. 

Med de senaste Sverigekonserterna färskt i minnet ser vi med stor entusiasm och ivrig förväntan fram emot kommande hösts konsert i Göteborg med självaste Ian Hunter & The Rant Band. Hoppas vi ses! 


Köp biljett