Ian Person + Victor Furbacken + Valter Nilsson

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 7 juli
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Ibland har man som arrangör en otroligt tur med timingen, vilket såklart är A och O för att få till en riktigt bra klubbkväll! När man fick nys om att dessa tre Göteborgsprofiler släpper både album samt singlar med bara någon veckas mellanrum blev målet direkt att få sätta upp en härlig trippel-release-kväll på Pustervik, och efter mycket trixande blir det nu av! 

IAN PERSON – på scen 00.00
De senaste 20 åren har den talangfulla Ian Person varit en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter. Han startade sitt första band redan som elvaåring och har sedan dess som låtskrivare och gitarrist inspirerat otaligt många musiker runtom världen med sina band The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions.

Sedan The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material och plockat ihop ett eget drömband med musiker från stans alternativa scen. Tillsammans med producenterna Don Alsterberg (Graveyard, Junip) och Welfares egna Per Stålberg/Olle Björk har Ian börjat spelat in nytt material.

Resultatet är “Exit: Highway Of Light” som släpps på Welfare Sounds & Records! Det här är ett album fullspäckat med låtar av en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom dina vildaste drömmar. Eller som Ian säger med egna ord: “En slags musikalisk tidlös bergochdalbana som samtidigt balanserar på en rakkniv.”.
 

VALTER NILSSON AND THE HURT FEELINGS – på scen 23.00
Det luktar gammal soul, man kan ana en ung Tom Waits och när det river till hör man Bruce Springsteen i bakgrunden. 
Med orgelns långsamma leslie, de släpiga trummorna, stämsången och hans hesa röst, lyfter han musik med rötter från 70talets Nashville till en ny nivå. Han tar den hit nu. Han gör den till Göteborgs. Han gör den till sin. För i Valters musik finns det inga ursäkter!

Valter Nilsson är en låtskrivare och producent, men framför allt är han sångare och gitarrist. I över tio år har han spelat på Göteborgs klubbscen i eget namn. För tre år sedan släppte han debutalbumet "Alcoholic Vervet Monkeys". 
Nu är det dags igen. Uppföljningen är på väg i form av ett nytt album, ett nytt band och ett mognare sound. 
 

VICTOR FURBACKEN – på scen 22.00
Nu är Victor Furbacken aktuell med nytt solomaterial. Efter den mycket uppskattade EP:n "In the Rain", ett projekt som även fick mycket lovord för fina liveframträdanden, följer Göteborgsmusikern och låtskrivaren nu upp med ytterligare en singel. I samband med releasen av låten får vi höra Victor spela på Club Slacker fredagen den 7e juli.

Att växa upp med två modersmål, i både Frankrike och Sverige har lett till en hel del annorlunda erfarenheter för Victor Furbacken. Det är en bakgrund som han återkommande öst ur som källa till kreativ energi.

Resultatet av hans tvåspråkighet och allmänna nyfikenhet på olika perspektiv har satt en tydlig prägel på både hans eget musicerande och de sammanhang där han genom åren figurerat och ständigt fortsätter att figurera som musiker. Franska Trion, i synnerhet kanske, men även Truls Mörck, Hästpojken, Stefan Sundström, är bara några av de sammanhang där han som basist bidragit till att skapa spännande konstellationer och inspelningar. I sin egen sfär, med det egna skrivandet, känns han redan tydlig i sitt uttryck och sound. En musiker som trivs bäst med att befinna sig i en ständig musikalisk utveckling och inte räds att pröva nya vägar.


Köp biljett