Iiris Viljanen + Kristofer Åström + Lava Bangs + Molnet

Arrangör Valen Agency
Datum torsdag 4 februari
Insläpp 20.00
På Scen 21.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

VALEN AGENCY PRESENTERAR:
Bokningsbolaget Valen Agency ställer till med brakfest på Pustervik och bjuder in det finaste i artistväg och DJ’s.

Live:
IIRIS VILJANEN
KRISTOFER ÅSTRÖM
LAVA BANGS
MOLNET

På scen
21.00 Kristofer Åström
21.40 Iiris Viljanen
22.20 Molnet
23.00 Lava Bangs
23.40-02.00 DJ-maraton med Valen Agency, Humlan och vänner.

Iiris Viljanen
Det är inte viktigt att hon heter Iiris Viljanen. Inte viktigt att sången är österbottnisk med klara Vasa- toner och pratsjungande med eko från 60-talets tomma kaféer. Det är inte viktigt att musiken, som är kreativt pianodriven, slår an ditt hjärta från första sekund – klassiskt men ack så modernt. Det är inte viktigt. Det är viktigt att du lyssnar, för du har aldrig hört något liknande.

Kristofer Åström – ersätter Det Stora Monstret
Efter succén med nya albumet "The Story of a Heart´s Decay” och höstens turnén återvänder Kristofer Åström till Pustervik. Först som medlem i legendariska Fireside och sedan som soloartist har exil-norrlänningen Kristofer Åström varit en förgrundsfigur inom den svenska alternativa musikscenen i över femton år. Genom åren har Åström byggt upp ett imponerande musikaliskt arv med en strid ström av album utav högsta klass och en framgångsrik karriär både nationellt och internationellt. Som artist har Kristofer alltid varit en personlighet med obeveklig konstnärlig integritet både som sångare och låtskrivare.

Lava Bangs
Lava Bangs föddes när The Volcano dog. Som band har de skapat sprudlande popmelodisk indiepunk sedan 2010. Musiken är densamma trots namnbytet, kanske till och med bättre. Lava Bangs handlar om medelklassens glada ignorans, Twin Peaks, kaniner, heteronormen, Nicola Tesla och menstruation.

Molnet
Om Vampire Weekend och Beach Boys gifte sig och fick ett barn skulle det heta Molnet, det hörs inte minst på singeln "Should have seen me”. I november hade de sin allra första spelning, på ett till
bredden fyllt Oceanen. Med en total självklarhet stod Albin Marklund och de andra medlemmarna för en redan klassisk spelning. Nu står de åter igen på scen, och som en sprillans ny medlem i
Valenfamiljen. Våren 2016 kommer Molnets debutalbum som ges ut på Kning Disk.