Imperial State Electric + Gamla Pengar

Arrangör Pustervik
Datum torsdag 9 oktober
Insläpp 19.00
Pris 170
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och nu senast Imperial State Electric.


Men Nicke är inte ensam i den sistnämnda orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker som dessutom turas om att ta över mikrofonen på flera av låtarna på senaste plattan "Reptile Brain Music". Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger lead på första singeln – titelspåret "Reptile Brain". Och gitarristen Tobias Egges (Objects) sång står i fokus på "Stay The Night". Detta backas upp av bandets excellenta trummis Tomas Eriksson (ex Captain Murphy).


Ett ovanligt svängigt gäng alltså. Något som en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar i somras:
"Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela det här landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng". (Rocknytt, Muskelrock)

Eller som Sweden Rock Magazine konstaterade i en recension:"Kungen av treminutersstänkare har slagit till igen."


Köp biljett