Indiekväll: Nancy Star + Lesley + Lejonhjärta

Arrangör Nancy Star
Datum lördag 4 mars
Insläpp 19.00
På Scen 21.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

NANCY STAR 

Nancy Star är Martin Christenson. I Nancy Stars indiepoplåtar med hjärtat alltid bultandes utanpå hörs livet i dess mest vackra och mörka stunder. Senaste singeln ”Musik och romantik” släpptes i höstas efter uppmärksammanden i P3 såväl som nättidningen Hymn. 

2019 väcktes en gammal dröm till liv när Martin satte ihop ett band att spela live med. Det tog en pandemi men snart är dagen här: Snart står Nancy Star på scen igen. För första gången uppbackad av ett band. 

”Jag har väntat en livstid på det här och i vår är det äntligen dags. Jag kommer sjunga hjärtat ur mig för varenda en av er och det är ett löfte.” 

Bandet är: Oskar Molin, Oskar Lindvall, Erika Nyberg, Albin Ström och Jakob Gunnarsson. 

LESLEY 

Lesley från Ringön i Göteborg spelar skramlig och barrig pop. 

Ljudvärldar från Norrlands skogar till industriområden lite i utkanten framträder ur Viktoria Ottosons sång och gitarr, Maria Källström och Toivo Säwéns trummor och bas, och Nils Westmans gitarr, orgel och synth. 

Låtarna handlar om en semestercigarett vid Bottenviken och att köpa croissanter i en Renault Super på väg till Arles. 

Lesley har spelat bland annat i Göteborg, Malmö och Umeå. Dom släppte en egenproducerad singel vid namn Måsarna / Exile in Bohuslän sent 2022, med mer på väg. 

LEJONHJÄRTA 

Lejonhjärta har sin utgångspunkt i det klassiska Göteborgsindiesoundet, men låter dig följa med på en resa genom en mer elektronisk och mörkare ljudbild. 
Lyssnar man noga kan man lyckas hitta en glimt av hopp och glädje, men oftast svävar man kring teman som frustration, ångest och förtvivlan. Likheter kan hittas i allt från Joy Division och Broder Daniel till Depeche Mode och Kraftwerk.