Isak Danielson på Konserthuset

Arrangör Live Nation & Pustervik
Datum torsdag 21 november
Insläpp 20.00
På Scen 20.00
Pris 455
Åldersgräns 13
Plats Foajén
Köp biljett

OBS! Konserten sker på Konserthuset.

Under tio år har Isak Danielson släppt musik som berör. På totalt fyra album har lyssnare fått följa med i hans sårbara värld genom låtar som handlar om kärlek, osäkerhet och känslan av att vara utlämnad. Hans musik har nått platina och guld, däribland den internationella hiten ”Broken”.

Isak Danielson har med sin stora röst och sina sårbara texter slagit utanför Sveriges gränser och nått lyssnare ute i Europa, Asien och i USA. Hans musik har hörts i internationella sammanhang som Marvels ”Cloak & Dagger” och ”So You Think You Can Dance” men även i svenska succéserien ”Den Tunna Blå Linjen” där Isak själv framförde den specialskrivna låten ”Say That Everything Will Be Alright”.

I slutet av januari släppte Isak den nya singeln ”Afterparty” som premiärspelades inför publik under slutet av 2023. Låten är det första vi fått höra från ett kommande album som släpps under hösten i samband med den stundande Europaturnén som har premiär på Cirkus i Stockholm den 18 oktober.

Nyligen gjorde Isak en duett med Alba August – en cover av Frank Oceans “White Ferrari” – i ett avsnitt av Isaks YouTube-serie Sunday Sessions. Till hösten får vi helt nyskriven musik i form av ett första singelsläpp från ett kommande album, som tar Isak ut på en turné i Europa med start i Helsingfors.

Isak Danielsons fängslande och mogna röst avslöjar en gammal själ i en ung mans kropp och en talang som sträcker sig betydligt längre än hans faktiska ålder. Hans röst, både stark och sårbar, har jämförts med både Anthony & The Johnsons, James Blake och Hozier.

Hans låtar har lyfts i flera stora internationella TV-produktioner under åren. Helt nyligen hördes “Better Days” från senaste albumet “King Of A Tragedy” i ett avsnitt av “Magnum PI”. Professionella dansare har gjort koreografier till hans musik i dansshower över hela världen, bl a amerikanska “So You Think You Can Dance’’ och kanadensiska dansshowen “Revolution”. Hans låt “Ending” låg som en dramatisk matta under en nära fem minuter lång emotionell slutscen i Marvels TV-serie “Cloak & Dagger” (något som också tog honom topp 10 på Billboards topplista “Hollywood Reporter Top TV Songs Chart”), och vi både hörde och såg honom i säsong två av den hyllade, svenska TV-serien “Tunna blå linjen”.

Trots alla framgångar känns det fortfarande som att vi bara sett början på en blomstrande karriär för Isak Danielson.

“För sanningen är ju solklar: ingen svensk man sjunger lika bra som Isak Danielson.” (Lasse Anrell).

Åldersgräns 13 år


Köp biljett