Ison & Fille

Arrangör Klubb Instant LIVE:
Datum fredag 9 maj
Insläpp 21.00
Pris 170
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Den 22 mars inleder röda linjens stolthet Ison & Fille sin Sverigeturné. Premiären äger rum i Malmö och därefter gör duon stopp i Gävle, Sälen, Borlänge, Stockholm och Göteborg.  Nu på onsdag 26 februari släpps Ison & Filles efterlängtade nya album – "Länge leve vi”. Det hyllas i de första recensionerna och Aftonbladet skriver att ”ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här”. Förväntningarna är höga på en av landets största hiphopakter efter att förra skivan, "För evigt” (2011), lyftes till skyarna i media. Nöjesguiden skrev att det "kan vara svensk hiphops bästa album” och Sonic utsåg "För evigt” till ett av de 100 bästa svenska albumen någonsin. 

 I höstas kom senaste singeln "Vår sida av stan", som Ison & Fille även uppträdde med i “Musikhjälpen”, och under februari har de portionerat ut smakprov på Spotify från albumet "Länge leve vi” som släpps på onsdag 26 februari. De första recensionerna är alla överens om att det är en höjdare: Aftonbladet, Expressen och Dagens Industri delar ut 4 av 5 i betyg.

 Det är ett lite äldre och eftertänksammare Ison & Fille som nu har ännu mer skärpa och fokus. På sitt nya album fortsätter de utforskandet av dagens Sverige som påbörjades i klassikern "För Evigt". "Länge leve vi" är producerad av flerfaldigt Grammis- och P3 Guld-nominerade Mack Beats, Vittorio Grasso, Lorentz Alexander, Oskar Lowitz (Lorentz & Sakarias) och Collén (Petter, Timbuktu). Bland gästerna märks bland annat Aleks, Grillat och Hoosam, men också nya bekantskaper som Nebay Meles, Rosh, Amin och Michelle Zarate, samt återseenden av kända namn som Mogge (Masayah), Natty Silver och R&B-duon Fre.

 Det har varit tre intensiva år för Ison & Fille sedan det senaste albumsläppet. Duon har bland annat varit ute på turnén "Ikväll är vi kungar” tillsammans med Petter. Dessutom har de uppmärksammats i tv/radio-uppdrag vid sidan om musiken. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i “Sommar i P1” och nådde en bred publik som populär programledare för "X Factor Sverige". Fille fortsätter i sin tur underhålla P3-publiken med sin egen humorshow "Lilla Al-Fadji".


Köp biljett