Jättedam + Melby

Arrangör Woody West
Datum fredag 17 november
Insläpp 22.00
På Scen 22.30
Pris 160 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

JÄTTEDAM
Hösten 2023 är Jättedam åter aktuell med ny musik! Det Göteborgsbaserade bandet är det självklara namnet på den samtida svenska progg- och psyk himlen. Live rör sig Jättedam sömlöst mellan improvisation och skrivet material. Med sina odödliga psykedeliska pop-hits ser dom till att ingen spelning är den andra lik och att ingen stannar kvar på jorden. Jättedam har av musiktidningen GAFFA beskrivits som den mest intressanta psykedeliska rocken just nu. I september kom deras första studioalbum “Onda blommor” som släpptes via skivbolaget Gaphals.

MELBY
Vid en första, slarvig, lyssning kanske Melby bara verkar vara ännu ett härligt charmigt jangle-pop-band. Ge dem lite mer av din uppmärksamhet och du märker snart att deras universum är oändligt mycket större än så. Bandet har alla ingredienser som krävs för att bli ditt favoritindieband men kan samtidigt skapa stämningar och känslor på ett betydelsefullt sätt, något som få andra band i deras genre gör lika bra. Gitarrer, trummor, synthar och bas dansar runt varandra på ett och skapar ständigt nya harmonier och dynamiker, alltid sammankopplat av Wiezells magiska röst. Denna kombination skapar fulländade pop-juveler, till lika stor del kryddade med melankoli som eufori.

Debutalbumet None of this makes me worry släpptes 2019 och hyllades av såväl internationella som svenska medier, bland annat CLASH, The Line of Best Fit och Nöjesguiden där de sistnämnda beskrev Melby som en perfekt kombination av pop, indie, folk och psych.

”A fizzing slice of indie pop” – CLASH

”Otherworldly, and wholly brilliant” – The Line of Best Fit

”Melby har åstadkommit en perfekt kombination” – Nöjesguiden”Rakt in i indiehjärtat” – Musikguiden i P3


Köp biljett