Jenny Wrangborg + Support

Datum fredag 14 februari
Insläpp 18.00
Plats Matsalen

Jenny Wrangborg följer upp sin prisade debut Kallskänken med diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra. Kom och fira detta med oss på Pustervik i GÖTEBORG!

Under kvällen blir det dikter från nya samlingen och WRANGBORG läser tillsammans med sitt band STATIONEN. Dessutom spelar LUCAS STARK & LIVET NORD.

Självklart finns diktsamlingen till specialpris och signeras av poeten.

Fritt inträde!
Pustervik 18.30-21.30

Arr: ABF Göteborg, Ordfront förlag 

VAD SKA VI GÖRA MED VARANDRA är en mörk men kärleksfull bok. Mörk för att dikterna befinner sig mitt i förändringen och ser hur den borgerliga politiken har förstört livsmöjligheter och skapat otrygghet för vänner, arbetskamrater och för alla de som idag inte räknas – de arbetslösa, bostadslösa, papperslösa.
Kärleksfull för att alla de som drabbats så hårt ändå vägrar ge upp. Här finns kampen, förälskelsen, kärleken – och ett slags hopp som ligger i att människor är just människor.
Med Vad ska vi göra med varandra har Jenny Wrangborg skrivit en kampdikt som vill förändra världen. Men boken är lika mycket en kärleksdikt om människor som förändrar varandra. Genom att älska. Genom att försöka.

JENNY WRANGBORG är född 1984 och blev med sin debut, diktsamlingen Kallskänken, en av Sveriges mest lästa poeter. Jenny Wrangborg är scen- och arbetarpoet och har turnerat runt hela landet, hon uppträder själv men även tillsammans med musiker. Hennes dikter finns också på nätet:
www.jennywrangborg.se

Under kvällen kan ni höra Wrangborg tillsammans med musikerna i STATIONEN: JOEL SEGERSTEDT, ANDREAS BAIER, BACK och DANIEL SÖDERBERG.

LUCAS STARK är en flitigt turnerande vissångare och musiker sedan drygt tio år. Han har turnerat i Sverige, Norden och Europa med en mängd olika program, ensam eller tillsammans med kollegor och musiker i många olika konstellationer. Egna tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på visfestivaler och konsertscener.
www.lucasstark.se

LIVET NORD Med violin som huvudinstrument uppträder Livet Nord i många olika genrer och sammanhang, ensembler och projekt, ofta tillsammans med skådespelare, dansare och berättare.
Sedan 1996 har hon turnerat världen runt med New Tide Orquesta som undersöker och utvecklar begreppet ”nuevo tango”. Andra grupper hon spelar med är Kaja, Gunnar Källström & Fridens liljer, Beches Brew, Midvintervaka och Station Tellus. www.livetnord.se