Jesper Lindell Band • SOLD OUT

Arrangör Woody West & Rootsy Live
Datum fredag 24 mars
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 195 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Jesper Lindell är inne i en intensiv artonmånaders-period med en rad singlar och inte mindre än två album. I januari 22 släpptes albumet ”Twilights”, som hyllats i svensk och internationell press. Under våren och sommaren turnerade Jesper och bandet flitigt i Sverige och Norge för en ständigt växande publik och gjorde dessutom ett succéframträdande i TV4 Nyhetsmorgon. Jesper Lindell håller helt enkelt på att etablera sig som ett av landets hetaste framtidshopp på rock och soul-scenen! 

I samband med vårens turné släpps även den första singeln från nya albumet, som släpps i september 2023.

Jesper Lindells debutsingel »Moving Slow« från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har idag streamats nästan fem miljoner gånger. Med denna singel och den därpå följande EPn etablerades även Jespers samarbete med First Aid Kit-familjen, ett samarbete som fortsatte med First Aid Kits hyllade Leonard Cohen-hyllning på Dramaten, nu aktuell på skiva. 

Efter de stora framgångarna med debutsingeln ”Moving Slow” (i skrivande stund nära 5 miljoner streams på Spotify) var det meningen att karriären skulle rulla på. Första albumet ”Everyday Dreams” spelades in men refuserades av stora skivbolaget, trots att flera av låtarna senare blev radiohits. 

Men genom envishet och beslutsamhet började situationen så småningom ordna upp sig. Med ett nytt Jesper Lindell är inne i en intensiv artonmånaders-period med en rad singlar och inte mindre än två album. I januari 22 släpptes albumet ”Twilights”, som hyllats i svensk och internationell press.

”There are parallels to Anderson East, Nathaniel Rateliff, Chris Stapleton and other popular contemporary singers who anchor their sound in a similar soufflé of soulful styles. But it’s Lindell’s songs, confidence and poised phrasing that make him a promising young talent, one whose best work is still ahead of him.” – Holler Country”Detta är något av ett triumftåg genom Rock-Sverige. Jesper Lindell med band har nu landat på Folk å Rock i Malmö. Som en skivbolagsdröm från 70-talet. Tänk er Van Morrison backad av The Band. Som i The Last Waltz. Lindell har också lite av samma metod som Morrison. Han smyger i versen och exploderar i refrängen. Detta är världsklass inom ramen för dagens Americana. Utan överdrift. Och redan uppmärksammad för sitt nya album ”Twilight” I USA. Dessutom har han sitt eget Band med sig med två klaviatur som möts i Ljud bolden Som Hudson och Manuel i Big Pink. Älskar när B3:an (om än i en mer behändig version här) möter piano wurlitzer och klavinett. Inte sen Anderson East besökte Malmö har vi upplevt något liknande. Publiken jublade genom två set. Detta är Woodstock Memphis och Muscle Shoals på en och samma gång. MAGISKT!” – Olle Berggren, KVP

Support True Lies utgår pga tidstekniska skäl.

Det var tänkt att konserten även skulle innehålla True Lies som support. True Lies kommer tyvärr utgå som support pga tidsbrist då det även tillkommit en annan konsert med Mattias Alkberg på Pusterviks Stora Scen denna kväll. Då Pustervik försöker undvika att ha flera liveproduktioner igång på flera scener samtidigt för att inte riskera publikens bästa möjliga upplevelse så skulle en support innebära alltför sen scentid för Jesper Lindell med support, så support utgår. 

Då denna ändring eventuellt drabbar de biljettköpare som köpt biljett för att se Jesper Lindell + Support: True Lies så erbjuder vi återköp för de som önskar detta. Då kontaktar man Tickster


Köp biljett