Johannes Räihä + Holy Now + Riga Tiger

Arrangör Klubb Instant
Datum fredag 31 augusti
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Klubben
Köp biljett

JOHANNES RÄIHÄ
Tidigare i somras gjorde Johannes Räihä debut på den svenska popscenen med EP:n ”Den varmaste kontinenten”. Fem låtar som är en återspegling av en hel generations rastlöshet; att alltid längta bort, att aldrig komma fram och att försöka karva fram romantik i en värld som upplevs som alltmer dystopisk. Singeln ”Sjöarna i Idaho”, som är en kärleksförklaring till en vän och till hemtrakterna i Närke, har spelats flitigt på radio senaste månaderna. Han gjorde sin allra första spelning på Pustervik redan förra sommaren på Håkan Hellströms efterfest, nu är det dags att återvända till platsen där allting började.

HOLY NOW
Våren 2016 släpptes pärlan ”Wake me” som singel via bolaget Lazy Octopus och fick varmt mottagande i Sverige och även utomlands. Efter en debut-EP kom hösten 2016 en ny singel och i början av 2017 släpptes EP nummer två. Holy Now är från Göteborg och skapar ärlig och tidlös popmusik med ekon från artister som Alvvays, Jesus And Mary Chain och Angel Olsen. De inledde 2018 med att släppa singeln ”Feel It All”.

RIGA TIGER
Riga Tiger föddes ur de aldrig vissnande rockstjärnedrömmar som präglar Göteborgs musikscen. Efter att ha spelat psykedelia och jazz i stadens bortglömda delar fann de något nytt. I den realismpop som uppstod blev det diffusa begripligt och det svåra blev enkelt. När ärlighet fick råda var realismpop det enda som återstod.
Dom färglägger det färglösa liv alla lever vid sidan av Instagramposter. En budgetweekend i Köpenhamn, uppväxten i villaförorten, en kväll på Pustervik och bussresan med hen som du aldrig vågade säga sanningen till. Med ärlig realismpop vill Riga Tiger förtrolla allt som en gång var magiskt men som med tiden blivit avförtrollat.


Köp biljett