Johannes Räihä

Arrangör Pustervik
Datum lördag 26 mars
Insläpp 18.00
På Scen 19.00
Pris 225:-
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Johannes Räihä gjorde stor entré på den Svenska indiescenen när han gjorde sin första spelning på Håkan Hellströms efterfest 2017. Året därpå släpptes debut-EP:n ”Den varmaste kontinenten” som innehöll P3-roterande singeln ”Sjöarna i Idaho” och fick fina omnämnanden av en rad olika kritiker. EPn följdes senare av turnén ”Underbar och ghostad av alla”.

Om debuten gav Johannes Räihä en självklar plats på den Svenska indiescenen så cementerade han platsen med det nyligen släppta och hyllade debutalbumet ”Om jag bara kunde bli naiv igen”.

Med ett flertal låtar från albumet som snurrat i både P3 och P4, fina utlåtanden som ”texterna har gått rakt in i hjärtat på mig” (Popmani) och “fullbordar ett sympatiskt porträtt av den generation som har fastnat i bubblan mellan sprudlande ungdomsdagar och borstat vuxenliv.” (HYMN) ger sig nu Johannes Räihä ut på ”Nangijala Tour” under våren 2022.

Johannes hälsar:

”När vintern är skit och allt man ser är d-vitaminpiller och fula mössor behöver man en dröm. Något att längta till. För mig är det turnén i vår som räddar mig.Tanken på solsken och en stor stark. Jag känner att det vore himla fint om fler vill komma förbi? Jag lovar att spela mina bästa låtar. Och mina näst bästa låtar. Sen efter giget så kan alla som vill samlas i baren och stanna tills lamporna tänds. En traditionell finsk vår-ceremoni.”

Johannes Räihä – Nangijala Tour

03-mars Uppsala – Katalin

04-mars Stockholm – Slaktyrkan

25-mars Örebro – Kvarteret & Co

26-mars Göteborg – Pustervik


Köp biljett