Johnossi + Support: Linn Koch-Emmery

Arrangör Frihamnen Event & United Stage
Datum onsdag 29 november
Insläpp 19.00
Pris 425
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Johnossi gör exklusiv spelning på Pustervik 29 november.

 

I februari släppte Johnossi sitt femte album Blood Jungle, efter tre och ett halvt års tystnad. Releasen har följts av bejublade konserter under våren och rockduon har gjort succé med en 15 stopp lång sommarturné i Sverige och Europa. Nu är det dags för några höstspelningar.

 

Den 8 november 2016 släppte platinasäljande och Grammisvinnande rockduon Johnossi ”Air Is Free | EP”.  Här samarbetar man för första gången med några andra låtskrivare, däribland Joakim Berg från kent.

 

När man inledde arbetet med nya albumet bestämde sig Johnossi för att attackera några av låtarna på ett nytt sätt. Aldrig tidigare i bandets decennielånga historia har någon utomstående bjudits in till att vara en en del av låtskrivandet, något som de den här gången bestämde sig för att utforska.

 

– Den här gången ville vi verkligen utmana oss själva på så många sätt som möjligt under processen. Att de vi har samarbetat med råkar vara våra polare, som samtidigt är fantastiska låtskrivare, gjorde det hela ännu roligare, berättar bandet.

 

På EP:n har John Engelbert skrivit ”Alone In The Summer” tillsammans med Joakim Berg (kent) och Andy Pfannenstill. ”Weak Spots” är skriven av Johnossi tillsammans med Carl Falk, Rami Yacoub och Abby Weems. Första singeln, tillika titelspåret, ”Air Is Free”, är skriven av Johnossi själva som under arbetet med EP:n och kommande albumet utvecklat sitt eget låtskrivande.


Köp biljett