Jonas Lundqvist + SUpport: Cat Gold

Arrangör Live Nation
Datum lördag 15 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

En temaskiva om att förlora sig själv och sin familj – den man kommer ifrån och den man skaffat.

Den 2 september kommer Jonas Lundqvist-albumet ”Den okända floden”.Därifrån släpps nu singeln ”En dikt, en bok, ett band” och samtidigt utannonserar Jonas Lundqvist en turné som har premiär i Göteborg den 15 oktober.
Den 2 september släpper Jonas Lundqvist sitt femte album ”Den okända floden”, en temaskiva om att förlora sig själv och sin familj – den man kommer ifrån och den man skaffat.

Jonas har den här gången jobbat med David Axelsson som producent och Pelle Gunnerfeldt som mixare.

Videon till nya singeln ”En dikt, en bok, ett band” har gjorts av Filip Nilsson (Justice, Major Lazer, Röyksopp).

Om Jonas Lundqvist:
Har gett ut albumen ”Så e de me de” (2012), ”Vissa nätter” (2016), ”Affärer” (2018) och ”Dubbla fantasier” (2020). Under aliaset Jonas Game gav han också ut engelskspråkiga skivan ”ADHD” (2007). Var i början av nittiotalet med om att bilda Bad Cash Quartet, som Jonas var medlem i ända till dess att bandet splittrades 2004 (för att sedan kort återförenas 2019).

Cat Gold – eller David Wikberg (fd Axelsson) som han egentligen heter – har i ett decennium varit personen bakom namn som Thomas Stenström, Maja Francis, Jonas Lundqvist, Esther med flera. 
När saker började falla sönder runt David och allt blev tyst fick han tid för sitt eget skapande. 
Nätter framför pianot blev en ventil som blev till låtar som egentligen aldrig var tänkt för någon annans öron. Men med en röst som skär som en kniv och samtidigt bäddar in i sammet ger han oss nu röda månar, dimmiga åkrar och syskonkärlek. 
Från albumet ”Surgery” som ges ut i början av nästa år har Cat Gold släppt debutsingeln ”Red Moon” som följs upp av singeln ”30 Degrees” den 20e oktober. 


Köp biljett