Jonathan Johansson + Support: Jonas Lundqvist

Arrangör Blixten & Co
Datum torsdag 23 april
Insläpp 19.00
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Albumaktuella Jonathan Johansson på vårturné
Jonathan Johansson släpper nytt och beger sig ut på turné i vår. Live-våren inleds redan den 14 februari på festivalen Where’s the music? i Norrköping och i april väntar egna konserter i Göteborg, Lund och Stockholm. Den 18 mars släpps hans nya album ”Lebensraum”.
Redan den 30 januari släpps Jonathans nya singel ”Alla helveten”, som blir den andra singeln från det nya albumet. I oktober kom första smakprovet ”Ny/Snö”, som enligt Jonathan själv handlar om att han ”Slits i små gulliga köttstycken av samtiden”. På ”Alla helveten” får vi höra mer av Jonathans vassa skildringar av det samhälle, och de relationer som finns i det, i vilket han lever och verkar. En artist som tydliggör att en poplåt kan vara lika angelägen i samhällsdebatten som på ett dansgolv. 
Albumet ”Lebensraum” kommer den 18 mars och som titeln avslöjar finns det mycket tankar kring rörelsefrihet och nyfascism i albumet. Det innehåller flera berättelser som är sammanfogade med det gemensamma temat: ett Europa i förfall som försöker stänga sina gränser. Men där ryms även uppväxtåren i Malmö som präglades av segregationsproblem och inte minst kärlek och vänskap.


Köp biljett