Josefin Öhrn + Liberation & Hunt

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 16 april
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Josefin Öhrn + Liberation
Josefin Öhrn  har snabbt fått ett rykte om hypnotiska, explosiva och drömska livegig med sitt band, The Liberation. Spelningar på bl.a. Psykjunta, Gagnef, Göteborgsoperan under Stay Out West och som förband till Goat liknades vid allt från Spiritualized till Hawkwind och Mazzy Star. Josefins egna ord: ”Ljudvärlden formar sig själv och den där flodens färger beror på periodens tillstånd och vem som är där. Jag har ju ingen aning om var jag befinner mig om ett tag, men det jag hör nu är malande o mässande o psykedeliskt, genom städerna till naturen o ut i rymden.”

2014 kom singlarna ”Sunny Afternoon” och ”Tell It To The Wind”, i maj samma år EP:n ”Diamond Waves”, och nu är hon aktuell med den kritikerrosade fullängdaren ”Horse Dance” på brittiska labeln Rocket Recordings där även band som Goat, Hills, Hey Colossus, Lay Llamas och Gnoomes ligger.

Bandet består av Josefin Öhrn, Christopher Cantillo, Fredrik Joelson, Calle Olsson, Dennis Egberth och Victor Hvidfeldt.

Hunt
Genom åren har Hunt antagit många skepnader. Efter att 2010 ha släppt den mer elektroniskt fokuserade EPn ”Ashes of a Secret Heart”, släpptes 2013 debutalbumet ”Dark Come Sooner” på göteborgska indieetiketten Kning Disk. Nu den 8 april släpps andra fullängdaren ”Branches”Lövely Records. Om ”Dark Comes Sooner” var den musikaliska motsvarigheten till att gå vilse i ett vinterlandskap med Susanna Brandins röst som det enda ljusskimret av befrielse i horisonten, så är ”Branches” den mer urbana uppföljaren. Känslan av ödslighet finns kvar, men på ”Branches” är det snarare ett evigt bildspel av kallt regn och trafikljus som försvårar vägen mot den där avlägsna frälsningen. Med gitarrdriven pop, som alltid förkroppsligar de allra djupaste känslorna, så lämnas lyssnaren svävandes mellan total övergivenhet och drömmar om hopp.

Hunt, som består av Susanna Brandin, Johanna Hellqvist, Jakob Enlund och Hillevi Duus, är baserade i Stockholm och Göteborg. De har turnérat åtskilliga gånger i Europa och nu senast i Japan och Sydkorea.


Köp biljett