Jul med Franska Trion Support: Sumie

Arrangör KB West
Datum lördag 16 december
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 295
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Nu är det åter dags att fira jul med Franska Trion!
I slutet av september släpps trions åttonde album Los Angeles, och den 16 december bjuder bandet på rejäl julstämning på Pustervik!
Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live.
Med förra årets brak-succé på Pustervik i backspegeln är det med glädje vi kan meddela att bandet kommer tillbaka och ser till att julen börjar på riktigt! Vi ser fram mot att höra nytt material men såklart också att det blir några sånger från bandets klassiska julskiva "Våra mest älskade julsånger". Förutom detta så kommer tomten på besök och delar ut julklappar, och i baren kan du ta dig en jul-shot. Support meddelas senare. Inte annat än att man längtar till juletid!
Support är Sumie
 
Den 10 november släpps Sandra Sumie Naganos andra skiva ”Lost in Light” på Bella Union. De självbetitlade debutskivan var en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev en snackis. Sumies musik är som att bege sig ut på en resa fylld av drama och mysterium. Det är ofta väldigt snyggt, inte sällan drömskt och alltid väldigt, väldigt bra. Det är på ett sätt två ganska olika akter som delar scen när det blir Sumie som agerar support-akt för Franska Trion. Fast där musiken kanske skiljer de bägge akterna åt så förenar äktheten i uttrycket dem. Med andra ord, bered er på en kväll fylld till bredden av kvalité! 


Köp biljett