Julia Adams, Hanna Järver & Systraskap=#FTBBITASAT

Arrangör Instant
Datum fredag 18 december
Insläpp 21.00
Pris 150
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

På 90-talet var Refused, Randy och Mary Beats Jane ute på en gemensam turné. Adrenaline hette den. Ett turnépaket som satte fingret på hur musiksverige såg ut då. Gitarrbaserad musik av det hårdare slaget i olika former och män. #FTBBITASAT är vår tids motsvarighet till den turnén. En uppdaterad version med Hanna Järver, Julia Adams och Systraskap där elektronisk pop står i fokus och männen får stiga åt sidan. De här artisterna vill du ha koll på! De kommer ta över Sverige inom en snar framtid.

Systraskap är en av Sveriges absolut bästa liveakter. Med pondus och stor instrumentskicklighet intar dom scenen. Duon har en originalitet som är sällsynt nu för tiden. Politisk och tidlös plakatelektro. Musik som kräver förändring. Systraskap gör i november en gemensam turné som liveband åt Adam Tensta och släpper även egna singeln To Do List.

Julia Adams spelade i popduon Little Marbles i 6 år och släppte tre album. Nu har hon jobbat fram ett helt nytt sound tillsammans med Chords, en av landets främsta hiphop och r’n’b producenter. Två singlar kom under våren 2015 och hon släppte nyss hyllade singeln 0400AM som direkt fick rotation på P3. Senare i vinter kommer EP’n ”Chanslös”.

Hanna Järvers egensinniga elektroniska produktioner i kombination med hennes självutlämnande texter på svenska fick tidigare i år P3 att plocka upp hennes musik, innan hon ens hunnit signas till ett skivbolag . I samma veva fick hon ett mejl från artisten Jontathan Johansson som frågade om hon ville göra en konsert ihop med honom. Den 31 oktober gästar hon Min Stora Sorg på Berns och i slutet av november släpper hon nya singeln Anekdoter.

Samtliga ser fram emot turnén. Att åka bil, sova borta och så klart spela live. Och vem vet vad som kan hända när så pass begåvade och intressanta musiker, låtskrivare och producenter lär känna varandra på det där intensiva sättet som uppstår i en turnébuss, en loge och en hotellkorridor…

#FTBBITASAT står för övrigt för Find The Biggest Bitch In Town And Start A Tour. Något samtliga inblandade i den här turnén varmt rekommenderar alla att göra.


Köp biljett