Julkonsert med Amason och Staffan Westerberg # 2- En Julsaga

Arrangör Sustainable Punk & Luger
Datum tisdag 19 december
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 495 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Sustainable Punk & Luger Presenterar:
Julkonsert med Amason och Staffan Westerberg #2 – En Julsaga Pustervik
Datum: 19 december 2023
Biljettpris ordinarie: 495 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00

EXTRA INSATT DATUM
Amason ger julkonserter ihop med Staffan Westerberg under december i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Vad vore julen utan en stalledräng?

Amason gör i år en serie julkonserter där de varvar jullåtar med eget material. De kombinerar det dessutom med en julsaga, nyskriven och uppläst av ikonen Staffan Westerberg.
– Staffan Westerberg besitter en röst och ett berättarsätt som alltid berör oss. Vi är så glada att han tackade ja till att samarbeta, säger Amason.

Med hjälp av Staffan Westerbergs omisskännliga uttryck i text tillsammans med Amasons musik på scen kommer det till publiken att överräckas såväl mjuka som hårda klappar vid en serie julkonserter i december, med premiär på Cirkus i Stockholm 3 december.

– Vi kommer ge en amasonsk version av julkonsert, där vi blandar vår egen repertoar med tolkningar på traditionell julmusik, säger Amason om julkonserten där de framför musik live på scen och där Staffan Westerberg medverkar digitalt.

– I en orolig tid känns det lugnande att omfamna det institutionella, det återkommande, typ som månen och julen. Men vad vore julen utan stalledräng? Staffan Westerberg besitter en röst och ett berättarsätt som alltid berör oss. Vi är så glada att han tackade ja till att samarbeta.

– Man kan säga att det blir en julsaga som har kapsejsat, säger Staffan Westerberg om texten han har specialskrivit och läst in till konserterna.

Allting ramas in av animationer signerade Amasons omslags- och videomakare Tobias Centerwall, som har svarat för Amasons visuella värld sedan dag ett.

Om Staffan Westerberg
Dramatiker, regissör och skådespelare som på 70- och 80-talet gjorde djupa avtryck hos en hel generation barn och unga med tv-program som Vilse i pannkakan och Lillstrumpa och Syster Yster på villovägar och Lillastrumpa och Syster Yster i stora världen. Var i somras sommarpratare i P1.

Om Amason
Genom åren har Amanda Bergman, Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nils Törnqvist kammat hem två Grammis (Årets album 2016 och Årets alternativa pop 2020), varit P3 Guld-nominerade och agerat husband i På spåret. 2021 gav bandet ut sitt tredje och senaste album ”Galaxy II”.


Köp biljett