Junior Brielle + Kårp

Arrangör Frihamnen Event & United Stage
Datum lördag 8 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 300:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Junior Brielle ger oss ”Nytt opium” och gör stor turné i höst Junior Brielle återvänder med singeln “Nytt Opium” 10 juni. En domedagssamba i dur som de producerat och mixat tillsammans med Mattias Glavå och Pelle Gunnerfeldt.Duon utannonserar också en stor turné i höst.

Junior Brielle om låten: ”Första raden lyder ’I våran stad’ och är ingen definition av Östersund, utan av en värld i gungning där ingen vet vem som är kapten och där roliga klipp tycks vara folkets nya opium.”

Med den nya låten och den musik de jobbat på den senaste tiden har Junior Brielle velat göra något som hade varit kul att spela med kompisarna i källaren i Brunflo. ”Något som hade gjort våra 18-åriga jag glada” Det senaste året har bröderna pendlat mellan stugan i Sveg, lägenheten i Bandhagen och studion i Göteborg, där de spelat in musiken med Mattias Glavå. ”Efterforskningar visade att Glavå producerade mycket av den musik vi lyssnade på då, i tonåren”, säger de och lägger till: ”Hans bästa egenskap är att han tycker att allt vi gör är guld, och att vi aldrig måste göra fler än två tagningar. Förut handlade det mycket om vad vi ville göra. Nu handlar det nästan bara om vad vi inte vill göra.”.

Om Junior Brielle: Junior Brielle består av bröderna Gabriel och David Röhdin som 2018 uppmärksammades för sin debut-EP “Blod” efter att ha skickat ut sitt egna blod till Sveriges musikkritiker. Sedan dess har de släppt debutalbumet tillika vinylettan “TAMPA”, spelat live och nominerats som Årets nykomling på Grammisgalan, vunnit Gaffapriset för Årets genombrott, utsetts till framtidens artist av P3, nominerats till P3 gulds Årets Pop 2020, öppnat Lollapalooza 2019 och sålt ut fem turnéer. blod till Sveriges musikkritiker. Sedan dess har de släppt debutalbumet tillika vinylettan “TAMPA”, spelat live och nominerats som Årets nykomling på Grammisgalan, vunnit Gaffapriset för Årets genombrott, utsetts till framtidens artist av P3, nominerats till P3 gulds Årets Pop 2020, öppnat Lollapalooza 2019 och sålt ut fem turnéer.


Köp biljett