Júníus Meyvant + Axel Flóvent

Arrangör Pustervik
Datum tisdag 19 februari
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Júníus Meyvant + Axel Flóvent LIVE!
Tisdag 19 februari 19:00

Med klassisk soulröst och en rik flora av instrument har isländska musikern Júníus Meyvant förfört en ny publik under kort tid. Hans debutalbum ‘Floating Harmonies’ balanserar mellan influenser från både soul och folk med ett nytt modus operandi. Nu har det blivit dags för album nummer två – Across the Borders – som släpps 9 november. Av den hittills släppta singeln att döma, genomvackra High Alert, har vi ett nytt litet mästerverk att vänta. Nu kan vi meddela att Júníus Meyvant återvänder till Sverige för två konserter i vinter – 17 februari på Pustervik i Göteborg samt 19 februari på Nalen i Stockholm. Biljetterna är släppta!

Júníus Meyvant komponerar mästerligt ihop produktioner med både influenser från gamla genrer som soul och folk, med nya idéer som tvingar ut musiken från ett trött nostalgiskt hål. Med ett fokus och ett strålande gehör läggs största energi på även de minsta detaljerna i ett ljudlandskap där ingenting lämnas åt slumpen. Stråkar och blås blandas med elektroniskt knorr och klassisk soulröst. En upplevelse som säkerligen kommer intensifieras i det verkliga rummet. Vi är stolta över att åter få bjuda in Islands senaste musikaliska geni.

Axel Flóvent

Axel Flóvent fick en flygande start på karriären då titelspåret från debut-EP:n ”Forrest Fires” fick en enorm spridning. Därefter har han hyllats och uppmärksammats på bland annat musikbranschmässorna South by Southwest i Austin, nederländska Eurosonic och på Where’s the Music? i Norrköping.

Med sitt känsliga anslag, som ofta toppas av luftiga popharmonier, skapar Axel Flóvent stor folkmusik med små medel. I fokus står hans uttrycksfulla röst, som ögonblickligen greppar tag och guidar lyssnarna genom höjdare som ”City Dream” och ”Your Ghost”.

Någonstans i Axel Flóvents musik anas hans uppväxt i den lilla isländska fiskebyn Husavik, som har endast 2000 invånare. Men den nya EP:n ”Youthful Hearts”, som släpps i oktober, är även märkta av Axels 18 månader i Nederländerna och hans nuvarande hemstad Brighton. Det är en samling låtar som spänner hela vägen från nyförälskelse till den tomhet som uppstår då samma förälskelse har slocknat och dött.


Köp biljett