Justin Townes Earle + Andrew Combs mfl

Arrangör Filmfestivalen & Woody West
Datum lördag 24 januari
Insläpp 20.00
På Scen 20.30
Pris 170
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Justin Townes Earle
Justin Townes Earle har under sina trettiotvå år hunnit med mer än the flesta gör på en hel livstid och efter att ha släppt sitt femte album "Single Mothers" i september kommer uppföljaren "Absent Fathers" i mitten på januari nästa år.  Justin Townes Earle är son till alt-country legendaren Steve Earle och har fått sin namn från faderns mentor Townes Van Zandt, och turnerade som ung i faderns band. Sedan 2007 har Earle stått på egna ben som soloartist och med fem album och en EP är han i dag en av americanavärldens mest hyllade artister. Med en unik röst och ständigt närvarande och personliga texter har Justin Townes Earle tagit sig ur sin Steve Earles skugga och vunnit sig en trogen fanskara runtom i världen. Hans kommande album "Absent Fathers" är en följeslagare till "Single Mothers", två sidor av samma mynt, och båda skivorna spelades in samtidigt men utvecklades i olika riktningar. Under december har Justin Townes Earle synts mycket via dokumentären "Country Roads – Äkta Country"SVT och SVT Play och är högaktuell med sin medverkan i kommande dokumentären "Heartworn Highways Revisited".
Andrew Combs
Denne begåvade singer/songwriteryngling har på senare tid gjort sig ett namn på den unga, alternativa Nashvillescenen bredvid namn som Nikki Lane, Natural Child, Hurray For The Riff Raff och Jason Isbell. En Texastrubadur vars sånger hör hemma på samma honkytonks som Guy Clark och Townes Van Zandt rumlat fram på. Debutalbumet "Worried Man" blev månadens album hos Rough Trade och omnämndes som en av årets plattor av American Songwriter. Nya albumet "All Theses Dreams" kommer 26 januari och släpps via respekterade Loose Records (The Handsome Family, Sturgill Simpson) och Andrew Combs är också aktuell försyn medverkan i kommande dokumentären "Heartworn Highways Revisited" bredvid Nashvillebaserade låtskrivare som John McCauley (Deer Tick), Jonny Fritz, Robert Ellis och Shelly Colvin.
Hillman Lighthouse
Konceptet Hillman Lighthouse är en fest och en live-upplevelse som stannar kvar och växer sig starkare för varje minut. Eller som Sydsvenskans Håkan Engström skrev »man anar att  de är ett knäckande liveband med lika delar finess och ångvältskvalitéer.« När dem ånyo beträder Pusterviks scen i Woody Wests regi har verktygen slipats ytterligare och bandet har verkligen växt i sina blåställ. Det sägs att producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Dungen m.fl.) spelat in Hillman Lighthouse debutskiva genom The Bands gamla mixerbord. Resultatet fick vi i mars 2014 och albumet har sedan dess snurrat frekvent i brittisk och amerikansk media. Kanske är det smältdegeln av rak Americana framförd av jantefostrade, skäggiga landsbygdsromantiker som gör att internationell media höjer ögonbrynen och börjar vifta på öronen? Hillman Lighthouse 2014 kan beskrivas som den kollektiva drömmen om att åka genom Appalacherna i en Plymouth Cuda, i den eviga jakten på allt och ingenting.
Natalie Haugen & The Woodlands
Natalie Haugen & The Woodlands är ett Göteborgs countryband med influenser från den amerikanska rootscountryn, alt countryn och americanan. Bandet har funnits i olika konstellationer sedan hösten 2011. Sedan dess har 2 Stockholms- turnéer gjorts, sist nu i vår då de bla spelade på Klubb Springfield. Även flertalet spelningar i Göteborg har genomförts, bla som förband åt Turnpike Troubadors. En EP, "Left behind", som spelades in på fina Music a Matic– studion med Henryk Lipp som producent,har släppts och senast nu i sommar kom gruppens första musikvideo med låten "In The back of my mind".

OBS! Rabatterade biljetter för personer med Filmfestivalpass går att köpa i Filmfestivalens kassor. Vid insläpp skall festivalpasset visas upp tillsammans med de rabatterade biljetterna. Det går även att köpa den rabatterade biljetten à 100 kr via festivalens hemsida, men då måste man även ha Filmfestivalpass. 
 


Köp biljett