Kikagaku Moyo + VED

Arrangör High Time & Koloni
Datum lördag 4 juni
Insläpp 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

KIKAGAKU MOYO (JPN)
Psykedelisk/folk/progg/space-rock skulle kunna beskriva Kikagaku Moyo från Tokyo. Bandet startade 2012 och har sedan dess turnerat världen över. De har delat scen med band som Moon Duo, Dream Time och White Manna, samt spelat på bland annat Austin Psych Fest, Sidney Psych Fest och Tokyo Psych Fest.

Debutskivan släpptes via Cosmic Eye Records/Soud Effect Records under 2013 och uppföljaren, ”Forest Of Lost Children”, släpptes 2014 via Beyond Beyond is Beyond. Samma år kom EPn 'Mammatus Clouds'Cardinal Fuzz (UK) och Captcha Records (US). Den 13/5 i år släpps deras nya album “House in the Tall Grass”.

En varm måndagskväll för exakt ett år sen gjorde de en fantastisk spelning på ett fullsatt Oceanen/Koloni och vi är otroligt glada över att de är tillbaka här i gbg och intar scenen på Pustervik!

http://kikagakumoyo.tumblr.com/
https://www.facebook.com/kikagakumoyo

VED (Malmö)
Ett kraftfullt sexmannaband som levererar hypnotisk rock, fri improvisation och outsiderfunk. De sträcker ut och muterar det inspelade materialet till nya, okända former. VED har spelat flitigt runtom i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Spanien, England och nyligen genomfört en turné i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, från Kazakstan till Tadzjikistan.

På skiva kombinerar VED programmerade rytmer, samplingar och elektroniska ljud med akustiska trummor, bas, gitarrer och orglar, och skapar ett oförutsägbart soundtrack med element från surf, frijazz och artrock. Starka melodier delar utrymme med atmosfäriska field recordings och samplingar såsom hypnotisören Milton Ericksons röst, en bil tidigare ägd av Sveriges konung jagad av polisen, samt ljudet av neuroner i en nedsövd katthjärna.

VED är aktuella med albumet OmikronHöga Nord Rekords.

http://vedsound.com/
https://www.discogs.com/artist/865430-Ved
https://www.facebook.com/VED-274375195944946/


Köp biljett