King Gizzard & The Lizard Wizard

Arrangör High Time
Datum onsdag 24 februari
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

King Gizzard & The Lizard Wizard är ett av den australienska psykedeliska rockscenens just nu mest intressanta band och det är med stor glädje vi välkomnar dem till Pustervik i februari. Fredag den 13 november blir en fest för alla: då släpps både deras nya album (Paper Maché Dream Balloon) och biljetterna till konserterna. Älskar du band som Tame Impala, Pond och Goat hänger du på låset för en av 2016 års bästa konsertupplevelser.  

King Gizzard & The Lizard Wizard ömsar skinn efter varje skivsläpp. Varje album görs med en provocerande nonchalans mot tidigare sound, vilket gör att inget album låter som det förra. Sprungna ur Melbourne är jämförelsen med Tame Impala inte långt borta och banden har mycket gemensamt på pappret. Men där Tame Impala har valt en mer elektronisk riktning kan man säga att King Gizzard & Lizard Wizard stannat i en akustisk värld – om man ska försöka ge sig på att beskriva ett sound som skiljer sig ofantligt mycket för varje album. Från det tunga kraut-soundet och en stor mängd distpedaler på skivan I'm In Your Mind Fuzz till jazziga och nästan fjäderlätta Quarters!.

Nya albumet Paper Mache Dream Balloon var från börjat tänkt att bli hårdare, men blev i sista stund satt nedför en annan riktning. Albumet använder sig enbart av akustiska instrument. Resultatet: ett mästerverk som håller samma höga klass som tidigare album, men med en mer pittoresk känsla. 

King Gizzard & The Lizard Wizard ser vi på scen den 23 februari (Debaser Strand, Stockholm) och 24 februari (Pustervik, Göteborg). Biljetter släpps (liksom albumet) på fredag 13 november kl 10.00 och vi förväntar oss en musikalisk resa av sagolika mått.


Köp biljett