Kite + Special Guest: Ljung

Arrangör Luger & Pustervik
Datum söndag 19 maj
Insläpp 19.00
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

KITE
Kite består av Nicklas Stenemo och Christian Berg och har sedan debuten 2008 kallats Sveriges bäst bevarade pop-hemlighet. Senaste och sjätte EP:n med logiska titeln ”VI” släpptes 2015 och fick ett fantastiskt fint mottagande av kritiker och av publiken under den utsålda vårturnén.
Kite har alltid gått sin egen väg och arbetat efter sina egna koncept och idéer, att endast släppa EPs och inte det klassiska singel/album-formatet är ett exempel ett annat är att de tackar nej till saker som andra band bara skulle kunna drömma om för att nå framgång.
Live så öppnar Kite upp till deras värld och konsertrecensionerna har har minst sagt varit strålande, Dagens Nyheter kallade dem ”det bästa man kan uppleva live” och gav dem högsta betyg.

LJUNG

Ljung skriver och producerar en säregen, mörk och beat-baserad, elektronisk pop. Med förhäxande synthar, tungt vibrerande bas och en mystisk men lekfull stämma griper hon tag med sina låtar om hjärtesorg, andevärld och begär.

Ljungs debutsingel Sleeping släpptes i oktober 2018 och fick snabbt plats på flera fina spellistor, däribland PSL och GAFFA. GAFFA utnämnde också Sleeping till “Bäst just nu” och kallade låten för “en marsch mot domedagen”.

Under vintern har Ljung spelar på flera ställen runtomkring i Göteborg, däribland ett bejublat debutgig på Oceanen och i en knökfull källare på Studio HKPSM.


Köp biljett