Kite + Vanligt Folk

Arrangör Klubb Instant Live:
Datum fredag 14 juni
Insläpp 22.00
Pris 140
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 

KITE
Kite är äntligen tillbaka och de följer fortfarande sin egen kompass.

Bandet har under de senaste åren visat att det är med egensinnighet och starka live-framträdanden som en publik ska erövras. Det har gått nästan ett och ett halvt år sedan duon Christian Berg och Nicklas Stenemo släppte sin senaste skiva "IV" och uppföljaren "V" är utan tvekan deras absolut starkaste och mest genomarbetade verk hittils. 

Allt har spelats in i bandets nya studio i Tranås för att sedan mixas och mastras i Svenska Grammofonstudion i Göteborg tillsammans med meriterade Hans Olsson-Brookes. Resultatet är ett Kite som låter starkare och bättre, med en något mörkare framtoning än tidigare. Dock utan att förlora fokus på starka låtar och tydlig nerv som alltid kännetecknat bandet. Kite klamrar sig fast vid EP-formatet, vägrar kompromissa och låter sin musik och sitt band växa långsamt och långsiktigt i en bransch där hjulen snurrar allt snabbare.

 

VANLIGT FOLK

är en trio från Göteborg som precis gett ut en vinyl-tolva på Progress Productions. Att PSL premiärvisar videon och själva Per Sinding Larsn listar bandet som ett av de som man ska hålla koll på under året gör inte bandet mindre intressant. Vi älskar musiken och bokade dom direkt. Tänk korsningen Broder Daniel, Einsturtzende Neubaten och Nick Cave och vi börjar närma oss hur det låter.


Köp biljett